Ankara'da STK'lar sokağa indi

Ankara'da STK'lar sokağa indi

Ankara'da Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) ve Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (Hak-İş) da yer aldığı sivil toplum kuruluşları tarafından...

Ankara'da Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) ve Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (Hak-İş) da dahil olduğu sivil toplum kuruluşları, İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik saldırısında hayatını kaybeden sivilleri anmak ve protesto etmek amacıyla bir araya geldi.

Ankara'da STK'lar sokağa indi

Ankara Kocatepe Camii'nde Gıyabı Cenaze Namazı Kılındı

Ankara Kocatepe Camii'nde gerçekleşen etkinlikte, yaşamını yitirenler için gıyabı cenaze namazı kılındı. Türk bayrakları ve Filistin bayrakları ellerinde bulunan yüzlerce vatandaş, duygusal bir atmosferde cenaze namazını takip etti.

Ankara'da STK'lar sokağa indi

Yüzlerce Vatandaş Sıhhiye Meydanı'na Yürüdü

Cenaze namazının ardından katılımcılar, Sıhhiye Meydanı'na kadar yaklaşık 1 kilometrelik bir yürüyüş gerçekleştirdi. Ellerinde Filistin ve Türkiye bayraklarıyla yürüyüşe katılan insanlar, Filistin'deki insanların yaşadığı zorluklara dikkat çekti.

Ankara'da STK'lar sokağa indi

Sendika Liderlerinden Sert İsrail Tepkisi

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kayabaşı, etkinlikte konuşmalar yaparak İsrail'in Gazze'deki saldırılarını sert bir şekilde kınadılar. Ali Yalçın, Filistinli kardeşlerin yaşam hakkının garanti olmamasının tüm insanların sorunu olduğuna dikkat çekti ve uluslararası kuruluşların temel hakları korumak için kurulduğunu hatırlattı. Mehmet Ali Kayabaşı ise, İsrail'in Gazze'de uyguladığı soykırımı tarihin kaydettiği en büyük zulüm olarak nitelendirdi ve Batı dünyasının İsrail'e destek verdiğine dikkat çekti.

Ankara'da STK'lar sokağa indi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.