Ankara'da Sahte Tamir ve Parça Değişimi İlanlarıyla Dolandırıcılık

Ankara'da Sahte Tamir ve Parça Değişimi İlanlarıyla Dolandırıcılık

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü, internet üzerinden sahte ilan vererek müşterileri dolandıran 16 kişiyi gözaltına aldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Organize Şube Müdürlüğü ekipleri internet üzerinden sahte ilan vererek müşterileri dolandıran kişilere yönelik kapsamlı bir operasyon gerçekleştirdi.

Şaşmaz Sanayi Sitesi'nde Hileli İşlemler

Tamir ve bakım yaptıkları Şaşmaz Sanayi Sitesi'nde bulunan işyerlerinde internet üzerinden verdikleri sahte ilanlarla tamir, parça değişimi ve tamirat için müşterilerle anlaşan 23 şahsın, hileli işlemler yaparak dolandırıcılık faaliyetlerinde bulunduğu tespit edildi. Operasyon kapsamında şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda 1 milyon 200 bin TL nakit para, 4 adet ruhsatsız tabanca, 225 adet fişek ve 3 adet pompalı tüfek ele geçirildi.

Yakalanan Şahıslar ve Devam Eden Çalışmalar

Operasyonda 16 şahıs yakalanırken, bir şahsın yurt dışında olduğu, 3 şahsın ise cezaevinde bulunduğu öğrenildi. Firari durumda olan 3 kişinin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.