Ankara’da roket fabrikasında patlama! MSB 5 işçinin hayatını kaybettiğini duyurdu

Milli Savunma Bakanlığı Ankara'da MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikasında meydana gelen patlamada 5 işçinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, patlamayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını açıkladı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Ankara'da MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikasında meydana gelen patlamada 5 işçinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı, Ankara'nın Elmadağ ilçesindeki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikasında sabah saatlerinde yaşanan patlamada 5 işçinin hayatını kaybettiğini duyurdu. MSB tarafından yapılan açıklamada, "Ankara'nın Elmadağ ilçesindeki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikasında bir patlama meydana gelmiştir. Patlama neticesinde 5 işçimiz şehit olmuştur. Olay ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde bulunan MKE roket ve patlayıcı fabrikasında sabah saatlerinde bir patlama meydana geldi.

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde bulunan MKE roket ve patlayıcı fabrikasında sabah saatlerinde bir patlama meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, fabrikanın üretimhane bölümünde meydana gelen patlamada, hayatını kaybedenler ve yaralıların olduğu öğrenildi.

Elmadağ'ın Tatlıca Mahallesinde faaliyet gösteren MKE roket ve patlayıcı fabrikasında sabah saatlerinde fabrikanın üretimhane bölümünde bir patlama meydana geldi. Patlamamın sesi çevre yerleşim yerlerinde duyuldu. Patlamanın ardından fabrikanın üzerinde dumanlar yükseldi. Olay yerine çok sayıda polis, ambulans, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. MKE itfaiyesi ile Ankara itfaiyesi fabrika içerisinde arama ve kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

Fabrikada patlama olduğunu öğrenen çalışan yakınları da fabrikanın önüne akın etti.

ANKARA VALİSİ ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikasında sabah saatlerinde meydana gelen patlamaya ilişkin Ankara Valisi Vasip Şahin, "Orada çalışan 5 işçimiz vefat etmiştir. Göçük altındaki herkese tamamen ulaşıldı. Cumhuriyet savcılarımızın incelemeleri devam ediyor" dedi.

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde bulunan MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikasında sabah saat 08.40'ta büyük bir patlama meydana geldi. Ankara Valisi Şahin, meydana gelen patlamaya ilişkin, fabrika tesislerinin önünde 5 işçinin vefat ettiğini açıkladı.

Şahin, patlamanın ilk izlenimlerine göre kimyasal tepkimeden kaynaklandığını düşündüklerini kaydederek, "08.45 sıralarında MKE'ye bağlı Elmadağ fabrikamızda dinamit lokumu hazırlama bölümünde ilk izlenime göre kimyasal tepkimeden kaynaklandığı değerlendirilen bir patlama meydana geldi ve orada çalışan 5 işçimiz vefat etmiştir. Şu anda cumhuriyet savcılarımız konuyu inceliyorlar orada. Gerek otopsi gerek teknik çalışmalar cumhuriyet savcılarımız koordinesinde yürütülüyor. Daha teknik çalışmalar neticesinde net bilgiler geldikçe sizlerle paylaşacağız. Orada çalışanların tamamına ulaşıldı. Orada çalışan 5 işçi var. Göçük altındaki herkese tamamen ulaşıldı" açıklamalarında bulundu.

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ: ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara'da MKE fabrikasında meydana gelen patlamayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını açıkladı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un patlamayla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ankara'nın Elmadağ ilçesindeki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikasında meydana gelen patlamada şehit olan işçilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Olayın aydınlatılması ile ilgili gerekli adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Başımız sağ olsun" ifadeleri yer aldı.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI IŞIKHAN: UZMAN MÜFETTİŞLER İNCELEME VE SORUŞTURMA KAPSAMINDA GÖREVLENDİRİLMİŞTİR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Makine Kimya Endüstrisi (MKE) Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda meydana gelen patlamada hakkında, "Bakanlığımıza bağlı uzman müfettişler gerekli inceleme ve soruşturma kapsamında görevlendirilmiştir" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Elmadağ'daki Makine Kimya Endüstrisi (MKE) Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda meydana gelen patlamada hayatını kaybeden işçilere başsağlığı dileyerek Konuyla ilgili olarak inceleme için koordinasyon ekibi oluşturulduğunu açıkladı. Işıkhan'ın paylaşımında şu ifadelere yer verildi:

"Ankara'da MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda meydana gelen patlamada hayatını kaybeden işçi kardeşlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine sabırlar diliyorum. Başımız sağ olsun.

Konuyla ilgili olarak inceleme için koordinasyon ekibi oluşturulmuş olup Bakanlığımıza bağlı uzman müfettişler gerekli inceleme ve soruşturma kapsamında görevlendirilmiştir."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.