Ankara'da kritik saatler geldi çattı! Yağmur, fırtına, sel... Dışarı çıkmak büyük risk

Ankara'da kritik saatler geldi çattı! Yağmur, fırtına, sel... Dışarı çıkmak büyük risk

Ankara'da öğleden sonra kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Ankara Valiliği vatandaşları sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışına karşı uyardı.

Ankara'da Dün Başlayan Yağış Bugün Sağanağa Dönüşecek

Son günlerde sıcak havanın etkisinde kalan Ankara'da dün başlayan yağış bugün sağanağa dönüşecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) uyarısına göre, Ankara'da bugün öğle saatlerinden sonra gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışın 13.00'te başlaması ve 03.00'e kadar sürmesi tahmin ediliyor.

Valilik Vatandaşları Uyardı

Ankara Valiliği, MGM'nin uyarısının ardından vatandaşları uyardı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, kuvvetli yağışın ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgâra neden olabileceği belirtilerek vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

ankara-uyari.jpg

Toz Taşınımı ve Kuvvetli Rüzgar Uyarısı da Yapıldı

MGM'den yapılan açıklamada, İç Anadolu'da toz taşınımı ve İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun güneybatısında kuvvetli rüzgar uyarısı da yapıldı. Toz taşınımının görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalara neden olabileceği, kuvvetli rüzgarın ise meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

Vatandaşlara Öneriler

Yetkililer, vatandaşlara şu önerilerde bulundu:

  • Sel ve su baskını riski olan bölgelerden uzak durulması,
  • Dere yataklarına ve su birikintilerine girilmemesi,
  • Yıldırım riskine karşı açık alanlarda bulunulmaması,
  • Araçların sağlam yerlere park edilmesi,
  • Yetkililerin uyarılarının takip edilmesi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.