Ankara'da gasp ve hırsızlık çetesi operasyonu

Ankara'da gasp ve hırsızlık çetesi operasyonu

Operasyonda, vatandaşların otomobillerindeki para ve değerli evrakları çaldıkları ve gasbettikleri iddia edilen 3 kişi gözaltına alındı

ANKARA (AA) - Ankara'da, takip ettikleri vatandaşların otomobillerindeki para ve değerli evrakları çaldıkları ve gasbettikleri iddia edilen 3 kişi yakalandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, kentin çeşitli noktalarında, otomobilden hırsızlık ve gasp olaylarını aydınlatmak ve faillerini yakalamak amacıyla çalışmalarını yoğunlaştırarak, çok sayıda adrese operasyon düzenledi.

Güvenlik kamerası görüntülerinden eşkal belirleyen ekipler, şüphelilerin Etimesgut Tapu Müdürlüğü önünde sahte plakalı bir araçta olduğunu tespit etti. Düzenlenen operasyonda O.K, E.M. ve 18 yaşından küçük olduğu tespit edilen O.K. gözaltına alındı.

Şüphelilerin, 6 Eylül'de Çankaya'da bir otomobilden 120 bin lira ile 194 bin lira değerinde çekin çalınması, 5 Ekim'de Yenimahalle'de bir başka araçtan 260 bin lira gasbedilmesi olaylarının sorumluları oldukları tespit edildi.

Ayrıca, 26 Ekim'de Etimesgut'da bir vatandaşın 30 bin lirasının gasbedilmesi, 27 Ekim'de de Altındağ'da otomobilden 65 bin liranın çalınması olaylarını da aynı şahısların gerçekleştirdiği belirlendi.

Gözaltına alınan şüphelilerden O.K'nın otodan hırsızlık, ölüme sebebiyet verme, kapkaçtan 16 ayrı suç kaydının olduğu, E.M'nin 12 ayrı suçtan arandığı, O.K'nın ise otodan hırsızlık, mala zarar verme, başkasına ait kimlik kullanma gibi suçlardan 12 ayrı kaydının olduğu tespit edildi.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :