Ankara’da Faili Meçhul Dosyalar Aydınlanıyor: 13 Yıl Sonra Adalet
Ankara'da tozlu raflardan indirilen faili meçhul cinayet dosyaları, titiz incelemelerle çözülüyor. Kemal Güven Aydoğan ve Ulviye Koyuncu davalarında kritik gelişmeler yaşandı.
Ankara’nın Mamak ilçesinde 2013 yılında evinin önünde öldürülen Kemal Güven Aydoğan dosyası, yeni deliller ışığında yeniden açıldı. İlk soruşturmada sonuç alınamayan olayda, 2019 yılındaki bir ihbar ve derinleştirilen teknik incelemeler sonucunda cinayet silahı Elmadağ'da ele geçirildi. Aralarında husumet bulunduğu belirlenen şüpheliler hakkında "iştirak halinde kasten öldürme" suçundan müebbet hapis istemiyle dava açıldı.
Kalp Krizi Sanılan Ölümden "Yağma" Çıktı
Mamak’ta cansız bedeni bulunan Ulviye Koyuncu'nun ilk etapta kalp krizi sanılan ölümü, otopsi raporuyla rotasını değiştirdi. Vücudunda dört farklı etken madde saptanan Koyuncu’nun çoklu ilaç zehirlenmesi sonucu öldüğü belirlendi. Soruşturma kapsamında, maktule ait 1 milyon lira değerindeki ziynet eşyaları şüpheli A.A.’nın evinde bulundu. Zanlı, kasten öldürme ve yağma suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
75 İlde Büyük Faili Meçhul Taraması
Adalet Bakanlığı bünyesinde kurulan Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı, ülke genelinde 638 dosya ve 693 maktul için harekete geçti. Özellikle kadın ve çocuk cinayetlerine odaklanan birim; İzmir, Sakarya ve Trabzon gibi iller başta olmak üzere tüm dosyaları sistematik analize tabi tutuyor. Bakanlık, teknik ve kriminal yöntemlerle cezasızlık algısının önüne geçmeyi hedefliyor.
Kaynak: