Ankara'da barajların su seviyesi yüzde 44'e ulaştı

Ankara'da barajların su seviyesi yüzde 44'e ulaştı

ASKİ Genel Müdürü Tahiroğlu:- "Haziran ayı itibari ile barajlarımızın doluluk oranı yüzde 44 olarak ölçüldü. Hiç yağmur yağmasa bile barajlarımızda Ankara'nın 2 yıllık su ihtiyacını karşılayacak kadar suyumuz var"

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu, "Haziran ayı itibari ile barajlarımızın doluluk oranı yüzde 44 olarak ölçüldü. Hiç yağmur yağmasa bile barajlarımızda Ankara'nın 2 yıllık su ihtiyacını karşılayacak kadar suyumuz var." bilgisini verdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, ASKİ Genel Müdürü Tahiroğlu'nun barajlardaki doluluk oranlarına ilişkin değerlendirmelerine yer verildi.

Haziran ayı itibari ile barajların doluluk oranının yüzde 44 olarak ölçüldüğünü belirten Tahiroğlu, yılın ilk 5 ayında barajlara 325 milyon metreküp su geldiğini ifade etti.

Başkentin su ihtiyacını karşılayan Kurtboğazı, Eğrekkaya, Akyar, Kavşakkaya, Çubuk-2, Çamlıdere ve Elmadağ barajlarındaki su miktarının 700 milyon metreküpe ulaştığını belirten Tahiroğlu, "Hiç yağmur yağmasa bile barajlarımızda Ankara'nın 2 yıllık su ihtiyacını karşılayacak kadar suyumuz var." bilgisini kaydetti.

"Yüzde 44'lük doluluk oranı, vatandaşlarımızı endişeye sevk etmesin" ifadesini kullanan Tahiroğlu, doluluk oranının düşük görünmesinin sebebinin, barajların toplam hacminin çok büyük olmasından kaynaklandığını açıkladı.

- "Suyumuz bol ve içilebilir kalitededir"

Ankara barajlarının toplam hacminin 1 milyar 600 milyon metreküpe yakın olduğunu belirten Tahiroğlu, "Bu rakam ise İstanbul'un bütün barajlarının toplam kapasitesinin neredeyse 2 katı büyüklüğündedir." ifadesine yer verdi.

Ankara'nın şebeke suyu kalitesinin çok yüksek olduğunu belirten Tahiroğlu, şunları kaydetti:

"Suyumuz bol ve içilebilir kalitededir. Şebeke suyumuz dünya standartlarına uygundur. Sağlık Bakanlığı İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik, TS 266 İçme Suyu Standardı ve Dünya Sağlık Örgütü sınır değerlerini karşılamaktadır.

Suyumuz aynı zamanda Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından da denetlenmektedir. Yapılan tüm denetimlerde suyumuz temiz ve içilebilir kalitede çıkmaktadır. Ankaralı vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla musluktan su içebilirler."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :