Ankara'da Açlık Grevi: Doruk Madencilik İşçileri Kararlı

Ankara'da Açlık Grevi: Doruk Madencilik İşçileri Kararlı

Eskişehir'den Ankara'ya yürüyen Doruk Madencilik işçileri, alacakları ve özlük hakları için başlattıkları açlık grevinde 6. günü geride bıraktı.

Eskişehir’den yola çıkarak Ankara’ya ulaşan Doruk Madencilik çalışanları, yıllardır süregelen hak kayıpları ve ödenmeyen maaşları nedeniyle Kurtuluş Parkı’nda başlattıkları açlık grevi eylemini sürdürüyor. İşçiler, sadece birikmiş ücretlerini değil, 2016 yılından bu yana biriken tüm tazminat ve özlük haklarını alana kadar geri dönmemeye yeminli olduklarını ifade ediyor.

Yılların Hak Kaybı ve Ödenmeyen Tazminatlar

İşçiler, 2016-2022 yılları arasında TMSF bünyesinde çalıştıklarını, ardından Yıldızlar Holding’e bağlı şirkete devredildiklerini belirterek; bu süreçte alacaklarının bir türlü sıfırlanmadığını dile getiriyor. Emekli olanların dahi kıdem tazminatlarını alamadığı maden ocağında, mağduriyetin süresi bazı işçiler için 17 yıla kadar uzanıyor.

"Sadece Maaş İçin Buraya Gelmedik"

Eylem sürecinde bazı işçilere kısmi maaş ödemesi yapıldığı yönündeki bilgilere yanıt veren işçiler, asıl meselenin sadece birkaç aylık ücret olmadığını vurguladı. Eylemciler, işverenin "eylemi bitirin, maaşları yatıralım" teklifini reddederek, haklı fesih durumunda dahi ödenmeyen tazminatların ve diğer yasal hakların güvence altına alınmasını talep ediyor.

Enerji Bakanlığına Yürüyüş Planı

Açlık grevi nedeniyle sağlık sorunları yaşayan, fenalaşan ve hastaneye kaldırılan arkadaşları olmasına rağmen direnişi bırakmayan madenciler, seslerini duyurmak için Pazartesi günü Enerji Bakanlığına yürümeyi planlıyor. İşçiler, devletin bu süreçte aracı olmasını ve işverenin mahkeme kararlarını uygulamasının sağlanmasını bekliyor.

Ankara'da Açlık Grevi: Doruk Madencilik İşçileri Kararlı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.