Ankara ve Diyarbakır'daki terör saldırılarına tepkiler

Ankara ve Diyarbakır'daki terör saldırılarına tepkiler

YTÜ Senatosu:- "Bu insanlık dışı terör eylemlerini gerçekleştirenler ile bunların yurtiçi ve yurtdışı destekçi ve işbirlikçileri, bugüne değin olduğu gibi bundan sonra da hedeflerine asla ulaşamayacaklardır"

İSTANBUL (AA) - Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Senatosu, Ankara ve Diyarbakır'daki terör saldırılarını kınadı.

YTÜ Senatosu'ndan yapılan açıklamada, terörün bir insanlık suçu olduğu vurgulanarak, "Yıldız Teknik Üniversitesi Senatosu olarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin gücüne, milletimizin birlik ve beraberliğine ve aziz vatanımızın bölünmez bütünlüğüne karşı bölücü terör örgütlerinin yönelttiği hain saldırıları nefretle kınıyor, lanetliyor ve insanlık suçu olarak nitelendiriyoruz" denildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Konunun esası, Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına, bütünlüğüne ve birliğine kasteden etnik esaslı bölücülüktür. Bu anlayış, terör kullanılarak hayata geçirilmek istenmektedir. Türkiye, bazı ülkelerin açıkça veya örtülü olarak desteklediği bir saldırıyla karşı karşıyadır. Menfur saldırılar, toplumsal birliğimizi bozmayı hedeflemektedir. Böyle haince saldırılardan medet bekleyenler bilmelidirler ki milletimizi beraber yaşama kararlılığından asla döndüremeyeceklerdir. Bu insanlık dışı terör eylemini gerçekleştirenler ile bunların yurtiçi ve yurtdışı destekçi ve işbirlikçileri, bugüne değin olduğu gibi bundan sonra da hedeflerine asla ulaşamayacaklardır. Türkiye’nin büyümesinden, bölgede mazlumun ve masumun en büyük destekçisi olmasından rahatsız olan ülkeler, zaman zaman terör örgütünü taşeron olarak kullanmaktadır. Kanla beslenen bu zihniyet, Türkiye'yi çatışma ortamına sürüklemek istemekte; demokrasiyi, refah arayışını ve toplumsal barışı yok etmeye çalışmaktadır. Milletimizin, şer odaklarına karşı yürütülen bu mücadeleyi Cumhuriyetin değerlerini temel alarak ve koruyarak sürdüreceği ve başaracağından kimsenin kuşkusu olmamalıdır. Milletimizin onuruna ve insanımızın canına kasteden tüm hain ve alçakça saldırılar, tarihte olduğu gibi yine Türk milletinin azmi ve kararlılığı ile bertaraf edilecektir.

Hain saldırılarda hayatını kaybeden şehitlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara şifa dilenerek. YTÜ Senatosu olarak, amacı milli birlik ve beraberliğimize zarar vermek olan terörü ve terörün arkasında yer alan bütün kesimleri lanetliyor, bu hain saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehit ailelerimiz ile milletimize sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza ise acil şifalar dileriz.".

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :