Ankara Valiliği saat vererek uyardı! Sel, su baskını, yıldırım, dolu ve hortuma dikkat

Ankara Valiliği saat vererek uyardı! Sel, su baskını, yıldırım, dolu ve hortuma dikkat

Ankara Valiliği, 11 Haziran Cumartesi günü için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenildiğini belirterek. yarın öğle saatlerinden etkili olacak yağışlar ile ani sel, su baskını, yıldırım, dolu ve hortum riskine karşı uyarılarda bulundu

Ankara Valiliği, yarın öğle saatlerinden itibaren il genelinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenildiği uyarısında bulundu.

Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; 11 Haziran Cumartesi günü (yarın) öğle saatlerinden itibaren ilimiz genelinde yerel olmak üzere kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden, yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr, hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre 11 Haziran Cumartesi günü Ankara ve bölge geneli parçalı ve çok bulutlu olacak, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren bölge genelinde yer yer kuvvetli olması beklenmekte.
Ankara'da sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Meteorolojiden Kuvvetli Yağış Uyarısı: Yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren Ankara, Bartın, Bolu, Çankırı, Düzce, Karabük, Kırıkkale, Zonguldak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.