Ankara koronavirüs vakalarında rekorları kırdığı dönemleri geride bıraktı! 1 haftada yüzde 38 gerileme

Ankara koronavirüs vakalarında rekorları kırdığı dönemleri geride bıraktı! 1 haftada yüzde 38 gerileme

Koronavirüs salgınının ilk günlerinde rekorlar üstüne rekorlar kıran iller arasına adını yazdıran Ankara'da yeni hafta 17 günlük kısıtlamanın ardından adeta bahar havası gibi geldi.

İllere göre 7 günlük her 100 bin kişide görülen koronavirüs güncel vaka sayıları açıklandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter adresinden "Düşüş hızı azalsa da vaka sayılarının düşüş eğilimi devam ediyor." dedi, vaka haritasını açıkladı.  

İllere göre haftalık koronavirüs vaka sayısı, her 100 bin kişide İstanbul'da 184,78 Ankara'da 152,63, İzmir'de 93,86 oldu.

Haftalık verilere göre, Erzurum, İstanbul, Ağrı, Rize ve Bilecik 100 bin kişide en çok koronavirüs vakası görülen iller oldu.

En az koronavirüs vakası, Şırnak, Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ta görüldü. Ankara'da ise düşüş üst seviyelerde.

Geçtiğimiz hafta 247,68 vaka oranıyla başlayan başkentte yeni vaka oranı 152,63 olarak açıklandı.

ankara-vaka.jpg

ANKARA'DA AŞILAMA NE DURUMDA?

15 milyon kişinin ilk dozunu olduğu koronavirüs aşısında ikinci dozu olan kişi sayısı 11 milyonu aşmış durumda. Ankara'da ise bugüne kadar toplam 2 milyon 160 bin 339 kişi aşı yapılırken bu rakamın 1 milyon 235 bin 56'sı birinci doz, 925 bin 283'ü de ikinci doz olarak tabloya yansıdı. 

ankara-asi.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.