Ankara Garı önündeki terör saldırısı davası

Ankara Garı önündeki terör saldırısı davası

Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015'te gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili 36 kişi hakkında açılan davada, mağdur-müşteki avukatları ile sanık avukatları arasında arbede yaşanda

ANKARA (AA) - Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015'te gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili 36 kişinin yargılandığı davada, mağdur-müşteki avukatları ile sanık avukatları arasında arbede yaşandı.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın öğleden sonraki bölümünde Mahkeme Başkanı Selfet Giray, iddianameyi okudu.

Daha sonra sonra mağdur-müşteki avukatları adına söz alan İlke Işık, saldırıda hayatını kaybedenleri bir kez daha andıklarını belirtti ve 13 aydır bu duruşmayı beklediklerini söyledi.

Gaziantep'te çok büyük bir örgütlenme ve katliam hazırlığı yapıldığını ancak mitinge katılan on binlerce vatandaşın bunu bilmesinin mümkün olmadığını kaydeden Işık, terör örgütü mensuplarının ellerini kollarını sallaya sallaya bu saldırıyı gerçekleştirdiğini söyledi.

Olaydan önce emniyet ve MİT'in mitinglerde canlı bomba eylemi yapılacağına dair 62 istihbaratı bulunduğunu ifade eden Işık, şöyle devam etti:

"Biz bunu da bilmiyorduk. Bunu ne tertip komitesine bildirdiler ne de bu istihbaratların gereğini yerine getirdiler. Orada bulunan herkes o büyük kaosa rağmen yerde yatanlara yardım etmeye çalıştı ama oraya ambulanslardan önce çevik kuvvet polisi geldi, Akrep ve TOMA geldi. Ambulanslar ise 45 dakika sonra geldi.

Bu katliamın sorumluları kim? İddianame bundan bahsetmiyor. Bu ülkeyi İŞİD'in üssü haline getirenlerin sorumluluğunu ne yapacağız? Antep'te bu örgütlenmeye göz yumanların sorumluluğunu ne yapacağız? Gerçek sorumluluklardan bahsetmek istiyoruz. 10 Ekim katliamı davasını içinde bulunduğu politik ortamdan ve siyasetten bağımsız ele alamayız. Çünkü bu olay iki seçim arasında ülkenin kaderini değiştirdi."

Işık'ın konuşması sırasında sanık avukatlarından biri söz almak istedi ve konuşulanların usulle ilgisinin bulunmadığını söyledi.

Bunun üzerine mağdur avukatlarıyla sanık avukatı arasında arbede yaşandı. Salonda bulunanlar da sanık avukatına tepki gösterirken, "Çık dışarı, provokatör" diye bağırdılar. Bu sırada avukata pet şişe atıldı. Dinleyiciler arasında fenalaşanlar oldu. Bayılan bir kişi için ambulans çağrıldı.

Salonda bulunan jandarma ekibi dinleyicilerin olduğu bölümün önünde önlem aldı.

Tepki gösterilen avukat da duruşma salonundan çıktı.

Mahkeme Başkanı Giray, bu şartlarda yargılama yapılamayacağını belirterek duruşmaya ara vereceğini söyledi. Giray, tartışmaların yatışması üzerine duruşmayı sürdürdü.

Duruşma, mağdur-müşteki avukatlarının usule ilişkin beyanlarıyla devam ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :