Ankara Büyükşehir Belediyesi, Elektrokent-2 ve Çevresindeki Su Baskınlarına Son Verdi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Elektrokent-2 ve Çevresindeki Su Baskınlarına Son Verdi

ASKİ Genel Müdürlüğü, Ankara'nın Elektrokent-2 bölgesinde yıllardır devam eden sel ve su baskınları sorununu çözmek adına gerçekleştirdiği altyapı çalışmalarını tamamladı.

Ergazi Deresi projesinin arka planı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Elektrokent-2 ve çevresinde yıllardır devam eden sel ve su baskınlarına karşı çözüm odaklı çalışmalarını tamamlayarak bölge halkının hizmetine sundu. Yapılan altyapı çalışmaları kapsamında Ergazi Deresi'nde başlatılan proje, yaklaşık 4,500 metrelik atık su kollektör hattı ve 1,100 metrelik büyük çaplı prefabrik baks imalatını içeriyor.

e3.jpg

Başkan Mansur Yavaş'ın Açıklamaları

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımla, Elektrokent-2 Sitesi ve çevresindeki sel ve su baskınlarının çözüme kavuştuğunu duyurdu. Yavaş, yıllardır ihmal edilen bölgede yapılan altyapı çalışmalarının, her yağışta yaşanan sorunlara son verdiğini ifade etti.

e2.jpg

Ergazi Deresi'nde başlatılan alt yapı çalışmaları

ASKİ Genel Müdürlüğü'nün başlattığı çalışmalar kapsamında, Elektrokent-2 bölgesinde yaşanan sıkıntıları çözmek adına Ergazi Deresi yatağında gerçekleştirilen alt yapı çalışmaları tamamlandı. Yapılan planlamalar doğrultusunda 4,500 metrelik atık su kollektör hattı ve 1,100 metrelik prefabrik baks imalatı gerçekleştirilerek çevrenin ve vatandaşların sağlığı korundu.

e4.jpg

ASKİ Kanal İnşaat Dairesi Başkanı Mehmet Ali Şişmanlar'ın Değerlendirmesi

ASKİ Kanal İnşaat Dairesi Başkanı Mehmet Ali Şişmanlar, Elektrokent-2 bölgesinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verirken, “İvedik Organize Sanayi Elektrokent-2 bölgesinde yıllardır devam eden sel baskınlarına karşı yapılan planlamamız sonucunda yaklaşık 4 bin 500 metre civarında atık su kollektör hattı ve 1100 metre civarında büyük çaplı prefabrik baks imalatını tamamlayarak buranın su baskınlarına yönelik sorunlarını çözme anlamında çalışmalarımızı tamamladık. Bölge halkına ve bütün Ankaralılara hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Bu çalışmalarımızı şehrimizin birçok bölgesinde de planladık ve peyder pey yapmaya çalışıyoruz” dedi.

e5.jpg

Ergazi Deresi bölge esnafı memnun

Elektrokent-2 sitesi ve çevresindeki su baskınları nedeniyle büyük sıkıntılar yaşayan bölge esnafı, yıllardır devam eden mağduriyetin çözümü için Ankara Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Yaşanan sel baskınlarına son verilen bölgedeki esnaflar, yapılan altyapı çalışmalarının ardından rahat bir nefes aldıklarını belirterek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve ASKİ ekiplerine teşekkür ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.