Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2016 çocuğu sünnet ettirecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2016 çocuğu sünnet ettirecek

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesince düzenlenecek sünnet organizasyonu kapsamında bu yıl 2016 çocuk sünnet ettirilecek. Büyükşehir Belediyesinden...

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesince düzenlenecek sünnet organizasyonu kapsamında bu yıl 2016 çocuk sünnet ettirilecek.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, uzman doktorlar tarafından sterilize bir ortamda yapılacak sünnet organizasyonu için kayıtlar başladı.

Türkiye'ye örnek olan ve 2000 yılından bu yana devam eden sünnet organizasyonunun tüm masrafları, Büyükşehir Belediyesince karşılanıyor.

Başkentte yaşayan dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yönelik organizasyonda, her yıl, o yılın rakamı kadar çocuk sünnet ettiriliyor. Sünnet kıyafetleri ücretsiz sağlanacak olan çocuklara çeşitli hediyeler de veriliyor.

- Başvuru koşulları

Organizasyona katılarak sünnet edilecek çocukların yaş aralığının 6-12 olması, çocuğun ve velinin kimlik fotokopisi ile ailenin dar gelirli olduğunu belirten belgenin kayıt sırasında bulundurulması gerekiyor.

Çocuklarını sünnet ettirmek isteyen aileler, Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı gençlik merkezleri, çocuk kulüpleri, aile yaşam merkezleri ile Büyükşehir Belediyesinin hizmet binasında, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı halkla ilişkiler bankosundan kayıt yaptırabilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler