Ankara Barosu hayvan haklarına dikkati çekti

Ankara Barosu hayvan haklarına dikkati çekti

Adliye önünde açıklama yapan baronun Hayvan Hakları Kurulu üyeleri, hayvanlara yönelik suçları önleyecek yasaların bir an önce çıkarılmasını istedi

ANKARA (AA) - Ankara Barosu, hayvanlara karşı işlenen suçları önleyecek yasaların bir an önce çıkarılmasını istedi.

Baronun Hayvan Hakları Kurulu üyeleri, hayvanlara karşı işlenen suçlara dikkati çekmek üzere adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Kurul Başkanı Fadime Eymir, son zamanlarda hayvanlara karşı işlenen suçlarda artış olduğunu, hayvanlara yönelik tecavüz, işkence ve "cinayetlerin" toplum vicdanını rahatsız ettiğini belirtti.

Ankara'da 26 Ağustos 2018'de ikisi anne 9 köpeğin ve onlarca güvercinin, 13 Eylül'de de 6 köpek, bir kirpi, bir hamile kedi ve onlarca saksağanın öldürüldüğünü anlatan Eymir, "Hayvanlara eziyet edenler mahkemede yargılanmamakta, cüzi denilebilecek para cezası ile cezalandırılmaktadırlar. Kapalı alanda sigara içenle hayvana eziyet eden, hunharca katleden bir tutulmaktadır. Hiçbir caydırıcılığı yoktur" dedi.

Belediye barınaklarında hayvanların aç-susuz bırakıldığını, bazılarının öldürüldüğünü savunan Eymir, hayvanların hukuki statüsünün yeniden tanımlanmasını ve hayvanlara karşı işlenen suçları önleyecek yasaların bir an önce çıkarılmasını istedi.

Bazı baro yöneticilerinin de destek verdiği açıklama sırasında avukatlar, üzerinde öldürülmüş hayvanların fotoğrafları ile "Katilimizi bulun" yazısı bulunan döviz taşıdı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :