Anız yakanlara para cezası uyarısı

Anız yakanlara para cezası uyarısı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Orman İşletme Müdürlüğünce anız ve benzeri bitki örtüsü yakanlara cezai işlem uygulanacağı uyarısında bulunuldu.Orman...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Orman İşletme Müdürlüğünce anız ve benzeri bitki örtüsü yakanlara cezai işlem uygulanacağı uyarısında bulunuldu.

Orman İşletme Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, anız ve benzeri bitki örtüsü yakmanın orman ve çevre kanunları gereğince yasaklandığı hatırlatıldı.

Ormanlık alanlara 4 kilometre mesafedeki arazilerde anız ve benzeri bitki örtüsü yakanlar için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacağı ifade edilen açıklamada, ayrıca yakılan her dekar için idari para cezası uygulanacağı belirtildi.

Meskun mahallere, sulak alanlara ve ormanlara bitişik arazilere yakın anız ve bitki örtüsünün yakılmasında cezanın 5 kart arttırıldığına işaret edilen açıklamada, bu tür yangınların hasat edilmemiş ürünlere, meyve bahçeleri ve etraftaki çitlere, telefon direklerine, civardaki yerleşim yerlerine, orman, koru ve ağaçlık bölgelere telafisi imkansız zarar verdiği aktarıldı.

Açıklamada, vatandaşların herhangi bir duman ve yangın gördüklerinde ücretsiz olan "Alo 177 Orman Yangın İhbar Hattı"nı aramalarının yararlı olacağı kaydedildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :