ANGİAD Başkan Vekili Kaya, büyüme rakamlarını değerlendirdi:

ANGİAD Başkan Vekili Kaya, büyüme rakamlarını değerlendirdi:

"Hükümetin aldığı tedbirlerle ve yayımladığı teşvik paketleriyle ekonominin toparlanması sağlandı ve ekonomik büyüme 2017'de yüzde 7,4 oldu. Bu büyük bir başarıdır"

ANKARA (AA) - Ankara Genç İş Adamları Derneği (ANGİAD) Başkan Vekili Mehmet Kaya, yaşanan olumsuz gelişmelere rağmen Türkiye ekonomisinin güçlendiğini belirterek, "Hükümetin aldığı tedbirlerle ve yayımladığı teşvik paketleriyle ekonominin toparlanması sağlandı ve ekonomik büyüme 2017'de yüzde 7,4 oldu. Bu büyük bir başarıdır." ifadesini kullandı.

Kaya, yazılı açıklamasında, geçen yıla ilişkin büyüme rakamlarını değerlendirdi.

Yaşanan olumsuz gelişmelere rağmen Türkiye ekonomisinin güçlendiğini vurgulayan Kaya, "Büyüme beklentileri geçen yılın 4. çeyreği için yüzde 7, yılın tamamı için ise yüzde 7,2 olarak öngörülmüştü ama hükümetin aldığı tedbirlerle ve yayımladığı teşvik paketleriyle ekonominin toparlanması sağlandı ve ekonomik büyüme 2017'de yüzde 7,4 oldu. Bu büyük bir başarıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye ekonomisinin OECD ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ikinci ekonomi olduğuna dikkati çeken Kaya, şunları kaydetti:

"Yerli üretim için verilen teşviklerin de meyveleri toplandı. Açıklanan rakamlar gelecek için umut oldu. Tüm dünyaya Türk ekonomisinin gücü gösterildi. Yakalanan bu istikrarın sürdürülmesi ve daha güçlendirilmesi önemli. Herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekiyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :