Anayasa Mahkemesinin CHP'nin iptal istemini reddetmesi

Anayasa Mahkemesinin CHP'nin iptal istemini reddetmesi

CHP Grup Başkanvekili Özel: - "CHP olarak yüksek yargıda yeni düzenlemeler içeren kanun, Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra bir saat içinde Anayasa Mahkemesine başvuruyu yapacağız. 'Bayramdayım, şimdi toplanamam' derseniz, hukuk elden gider"

MANİSA (AA) - CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Anayasa Mahkemesinin yüksek yargıda yeni düzenlemeler içeren kanunla ilgili CHP'nin yaptığı iptal başvurusunu kanunun henüz yayımlanmaması nedeniyle reddettiğini belirterek, "CHP olarak kanun, Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra bir saat içinde Anayasa Mahkemesine başvuruyu yapacağız. 'Bayramdayım, şimdi toplanamam' derseniz, hukuk elden gider." dedi.

Özel, partisinin Şehzadeler İlçe Başkanlığında yaptığı basın toplantısında Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un yok hükmünde olduğunun saptanması veya tümünün Anayasa'ya aykırılığı nedeniyle iptali istemiyle başvuru yaptıklarını, bu başvurunun kanunun henüz Resmi Gazete'de yayınlanmaması gerekçesiyle reddedildiğini hatırlattı.

Değişikliklerin Cumhurbaşkanı tarafından onaylanıp Resmi Gazete’de yayınlandığı tarihten itibaren yürürlüğe gireceğine ve bununla birlikte Anayasa Mahkemesine 60 günlük başvuru süresinin olduğuna dikkati çeken Özel, şöyle konuştu:

"Ama işin içinde öyle bir hesap var ki Anayasa Mahkemesi bunu iptal etse de kararları geriye doğru işlemiyor. Bu yüzden değişikliği yaptılar, bayramda Cumhurbaşkanı’na onaylatıp Resmi Gazete’de yayınlatacaklar ve Adalet Bakanı’nın cebinde olan liste ile Yargıtay ve Danıştayın yeni üyelerinin hepsi atanacak. Eski üyeleri bu kanun ile sıfırlayarak yerine yeni üyeleri getirecekler. Ama amaç Yargıtay, Danıştay ve Yüksek Seçim Kurulunu bir dakikada sıfırlayıp, yerine yandaş hakimleri atamak."

Anayasa Mahkemesinin verdiği kararla başvurunun kanunun yayınlanmasının ardından yapılması gerektiğini ifade ettiğini anlatan Özel, şunları kaydetti:

"CHP olarak kanun, Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra bir saat içinde Anayasa Mahkemesine başvuruyu yapacağız. 'Bayramdayım, şimdi toplanamam' derseniz, hukuk elden gider. Bugün yapılan bu darbe girişiminin bir sonraki perdesi Anayasa Mahkemesini ortadan kaldırmaktır. Anayasa Mahkemesi vereceği karar ile Yargıtayın ve Danıştayın çay toplamaya gidenlerin yükseldiği, muhaliflerin farklı düşünenlerin iktidarın kölesi olmayanların bertaraf edildiği yer olup olmayacağına karar verecek. Anayasa Mahkemesi bu hamleye dur demezse önce Yargıtay ve Danıştay sonra Anayasa Mahkemesi, AK Parti’nin arka bahçesi, çay bahçesi olacak."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :