Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan Azerbaycan'da

Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan Azerbaycan'da

Arslan, Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından kabul edildi, mevkidaşı Abdullayev ile görüştü

BAKÜ (AA) - Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, resmi temaslarda bulunmak için geldiği Azerbaycan'da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre Aliyev, görüşmede yaptığı konuşmada, Azerbaycan ve Türkiye'nin müttefik, dost ve kardeş ülkeler olduğunu söyledi.

Aliyev, iki ülke arasındaki ilişkilerin her gün biraz daha geliştiğini belirterek, Azerbaycan-Türkiye arasındaki siyasi, ekonomik, enerji, ulaştırma ve diğer alanlarda olduğu gibi yargı alanındaki ilişkilerin de ilerletilmesinin önemine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Aliyev, Arslan'ın ziyaretinin yargı alanında ilişkilerin daha da artırılmasına katkı sağlayacağını dile getirdi.

Türkiye'ye gerçekleştirdiği son ziyareti hatırlatan Aliyev, İstanbul'da yapılan ve başarılı geçen ilk Dünya İnsani Zirvesi dolayısıyla tebriklerini sundu.

Arslan ise iki ülke arasında tüm alanlarda yüksek düzeyli ilişkilerin mevcut olduğunu ifade ederek, bu ilişkilerin yargı alanında da devam ettirilmesi gerektiğini kaydetti.

- Arslan-Abdullayev görüşmesi

Arslan, Azerbaycan Anayasa Mahkemesini ziyaret ederek mevkidaşı Ferhat Abdullayev ile bir araya geldi.

Abdullayev, toplantıda yaptığı konuşmada, Azerbaycan yargı sistemi, Anayasa Mahkemesinin işleyişi ve başvurular hakkında bilgi verdi.

Türkiye'nin Anayasa Mahkemesinin son yıllarda dünya ve Avrupa'da büyük nüfuz kazandığına dikkati çeken Abdullayev, Türkiye'nin tecrübesinden her zaman faydalandıklarını ve Türkiye'nin Anayasa Mahkemesinin kendileri için model olarak büyük önem arz ettiğini söyledi.

Arslan ise, Türkiye'nin Anayasa Mahkemesinin tarihsel olarak Avrupa'nın 4. en eski anayasa mahkemesi olduğunu kaydetti.

Bireysel başvurular ve mahkemenin işleyişi hakkında bilgi veren Arslan, "Başarılı sayılabilecek bir uygulamaya sahibiz. Bu başarı da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi nezdinden tescil edilmiş durumda. Bilgi birikimizi, tecrübemizi Azerbaycan'la paylaşacağız. İlişkilerimizi bundan sonra daha da geliştireceğiz." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :