Anamur MUZBİR Başkanı Güzel:

Anamur MUZBİR Başkanı Güzel:

"Muz dalında 1,5 liraya düştü. Yerli üreticiler çok mağdur oluyor. 7 yıldır fiyatlar hiç bu kadar düşmemişti"

MERSİN (AA) - Anamur Muz Üreticileri Birliği (MUZBİR) Başkanı Mehmet Güzel, muz fiyatının dalında 1,5 liraya kadar düştüğünü belirterek, "Yerli üreticiler çok mağdur oluyor. 7 yıldır fiyatlar hiç bu kadar düşmemişti." dedi.

Güzel AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'ye kaçak olarak çeşitli miktarlarda muz sokulduğunu, bu durumun iç piyasada fiyatların düşmesine yol açtığını savundu.

İlçede muz fiyatının dalında 1,5 liraya kadar gerilediğini söyleyen Güzel, "Yerli üreticiler çok mağdur oluyor. 7 yıldır fiyatlar hiç bu kadar düşmemişti." dedi. Güzel, şöyle devam etti:

"Çiftçiler durumu boykot etmek istediler, ama biz bu durumun geçici olduğunu, bunun önüne geçileceğini söyledik. Şu anda hükümetimiz ve Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan konuya müdahil oldu. Bir hafta 10 gün içinde çözüleceğini söyledi. Dolar fiyatına göre muzun en az 3 lira olması lazım. Çünkü dolar 2,80 iken muz 2,5 liraydı. Dolar yükseldi, ancak muz 1,5 liraya düştü. Biz maliyetine üretim yapıyoruz. Borçları olan çiftçilerimiz çok mağdur durumda. Muzcuların ürettiği muzlarla 500 bin kişiye istihdam sağlanıyor."

Muzda ihtisas gümrüğü uygulanmasını istediklerini dile getiren Güzel, "Bunun emsali Rize çayında uygulanıyor. Rize'nin dışından başka bir yerden çayın çıkışı yok. Muz tek yerden giriş, çıkış yapsın istiyoruz. Muz hassas bir ürün 1 gün 1 aya bedel." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :