Analig Cimnastikte yarı finalistler Konya’da belli oldu

Analig Cimnastikte yarı finalistler Konya’da belli oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğünce organize edilen Anadolu Yıldızlar Ligi projesi kapsamında 2019-2020 Sezonu ANALİG Cimnastik Grup Müsabakaları 15-16 Şubat 2020 tarihlerinde Konya’da yapıldı.

Yunus Emre Uyar Cimnastik Salonunda 11 ilden 80 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen ANALİG Cimnastik Grup Müsabakaları, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Abdurrahman ŞAHİN’in açılış konuşmalarıyla başladı. Sporun, bireyin fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimine katkısının yanında insanların yaşam kalitelerini arttırdığını kaydeden ŞAHİN, “Bu doğrultuda sporun tabana ve topluma yaygınlaştırılması, sporun geliştirilmesi ve sosyal yaşamın her alanında önemli etkileri ve katkıları olan kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturarak, ülkemizi uluslararası yarışmalarda en iyi şekilde temsil edecek sporcular yetiştirmek ve yıl içerisinde daha fazla müsabakaya katılma imkanı sağlamak amacı ile Anadolu Yıldızlar Ligi Cimnastik Grup müsabakalarını ilimizde organize ediyoruz. Bugün burada başlayan Cimnastik yarışmalarında rekabet ölçülerinin, mücadele etmenin, heyecan duymanın ve üstün gelme gayretlerinizin en iyi şekilde olacağına inanıyorum. Bu çerçevede yarışmalara katılan tüm takım ve sporcularımıza başarılar diliyor, burada ter dökecek siz kıymetli sporcularımızın ileriki yıllarda Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonalarında ülkemizi en iyi şekilde temsil etmelerini temenni ediyor, saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Grup müsabakaları sonucunda erkelerde Kayseri, Ankara, Konya, Aksaray, Çankırı, Niğde, kızlarda ise Ankara, Kayseri, Konya, Kırıkkale, Sivas, Niğde illeri yarı finale yükseldi.

img_0152-001.jpg

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :