Anadolu Ajansı küresel ağını genişletiyor

Anadolu Ajansı küresel ağını genişletiyor

AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu:- “Uluslararası yapılanmamız kapsamında Anadolu Ajansı 2016 yılında Afrika kıtasına öncelik veriyor”- “Ajansımız Nijerya’da Abuja’da, Güney Afrika’da Johannessburg’de, Senegal’de Dakar’da,

LONDRA (AA) – Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu AA'nın Afrika ve Güney Amerika’daki mevcudiyetini artırarak küresel ağını güçlendireceğini belirtti.

İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen Avrupa Haber Ajansları Birliği (EANA) Konferansında konuşan Mutanoğlu, “Uluslararası yapılanmamız kapsamında Anadolu Ajansı 2016 yılında Afrika kıtasına öncelik vermektedir. Ajansımız Nijerya’da Abuja’da, Güney Afrika’da Johannessburg’de, Senegal’de Dakar’da, Somali’de Mogadişu’da olmak üzere Afrika kıtasında dört yeni ofis açmayı planlıyor.” dedi.

Mutanoğlu, “Gazetecilerimiz Çad, Kenya, Kamerun, Fildişi Sahilleri, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Angola’ya gönderilecek. 2017 yılında ise Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Kenya’da yeni ofisler açmayı planlıyoruz. AA, Mali, Uganda ve Tanzanya gibi ülkelerde temsil edilecek. 2020 yılına gelindiğinde ise AA’nın 100. yılında ajansımızın haberleri artık bütün Afrika kıtasını kapsamış olacak.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı’nın Amerika stratejisinde ise Arjantin, Meksika ve Venezuela’ya öncelik verdiğini belirten Mutanoğlu, “AA, 2016 yılında Buenos Aires'de yeni bir ofis açacak. Halihazırda bölgenin önemli aktörlerinden olan Brezilya, Kolombiya ve Kanada’da güçlü bir serbest haberci ağımız var.” dedi.

- 100. yıl kapsamında büyük değişim

Anadolu Ajansı’nın hızla değişen ve gelişen teknolojiyle uyumlu adımlar attığına işaret eden Mutanoğlu, “Anadolu Ajansı 100. yıl vizyonu kapsamında büyük değişiklikler yaşıyor. AA’nın kurumsal yapısında, uluslararası temsilinde ve ürünlerini çeşitlendirilmesinde çok önemli gelişmeler kaydedildi. AA yurt içinden ve dışından okuyucuların anlık bilgiye eriştiği bir kanal haline geldi. Bu bağlamda AA’nın temel hedefi dijital platformlara uygun haber üretiminin gerçekleştirilmesidir.” dedi.

Anadolu Ajansı’nın dijital platformlardaki yeni iş modellerine yatırım yaptığını vurgulayan Mutanoğlu, “AA giderek kalitesi artan, rakiplerinden daha hızlı hale gelen mevcut editöryel haber akışı ile zaten tanınmaktadır. Anadolu Images ile AA, görsel materyallerin de önde gelen kaynağı durumundadır. Halihazırda Anadolu Images, Türkiye’de, Ortadoğu’da ve Balkanlarda en büyük editöryel fotoğraf portalı konumundadır. Bu portal üzerinden binlerce adet videoyu ve yaklaşık 3 milyon fotoğrafı Türkçe ve İngilizce altyazılarla kullanıcılarımıza sunuyoruz.” bilgisini verdi.

- “84 ülkede muhabirimiz, 34 yurt dışı ofisimiz var”

Geçen yıl itibariyle AA’nın web sitesinin habere erişimi daha hızlı hale getirecek, kullanıcı dostu bir arayüzle yenilediğini belirten Mutanoğlu, AA’nın kendi Haber Takip Sistemi’nin yeni bir versiyonla güncellendiğini, kuruma Elektronik Belge Yönetimi ve Mobil İmza gibi dijital uygulamaların kazandırıldığını söyledi.

Anadolu Ajansı’nın 84 ülkedeki muhabirleri ve 34 yurtdışı ofisi ile 10 dilde yayın yaparak küresel bir ağda hizmet verdiğinin altını çizen Mutanoğlu, 61 haber ajansı ile ortaklığın sürdüğünü, Getty Images, AFP Image Forum, DPA Picture Alliance, Contacto ve Scanpix gibi dağıtım kanalları ile birlikte çalışıldığını belirtti.

Konferansa ayrıca Anadolu Ajansı’nı temsilen AA Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Salih Demirkan, AA Pazarlama ve Satış Direktörü Nedim Kaya katıldı.

EANA Konferansına Press Association, AFP, ANSA, STT, NTB, SDA, TASS ve Belga gibi dünyanın önde gelen haber kuruluşlarının üst düzey yöneticileri katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :