Anadolu Ajansı 97 yaşında

Anadolu Ajansı 97 yaşında

Türk Akademisi Başkanı Kıdırali:- "11 dilde hizmet vermekte olan AA, Türk dünyasındaki önemli bir boşluğu doldurmaktadır"- Kazakistan Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Enformasyon Komitesi Daire Başkanı Omarov:- "Bugün kardeş AA çalışanlarına meslek hayatl

ASTANA (AA) – Kazakistanlı yetkililer, Anadolu Ajansı’nın (AA) kuruluşunun 97. yıl dönümünü kutladı.

Uluslararası Türk Akademisi Başkanı Darhan Kıdırali, kutlama mesajında AA’nın 97. yıl dönümünü kutladığını belirterek, "11 dilde hizmet vermekte olan AA Türk Dünyasındaki önemli bir boşluğu doldurmaktadır." ifadesini kullandı.

Kıdırali, AA’nın 100. yıl dönümünde daha da büyümesini beklediklerini belirterek, başarılar diledi.

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Enformasyon Komitesi Daire Başkanı İlyas Omarov, enformasyon dünyasını bir emsal teşkil eden AA’sız hayal etmenin zor olduğunu söyledi.

Kazakistan’da AA’yı takip edenlerin çok olduğunu ifade eden Omarov, "Bugün kardeş AA çalışanlarına meslek hayatlarında başarılar diliyorum." ifadesini kullandı.

Milletvekili Karibay Musırman, toplumun gelişmesinde basının rolü ve önemini vurgulayarak, "Bu vesileyle AA’nın 97. yıl dönümünü kutluyorum. Kazakistan’da muhabir bulundurmasıyla iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçleneceğini düşünüyorum." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler