Anadolu Ajansı 97 yaşında

Anadolu Ajansı 97 yaşında

Makedonya Devlet Bakanı İlyas ile Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Yağcılar, AA'nın 97. kuruluş yıl dönümünü kutladı

ÜSKÜP (AA) - Makedonya Devlet Bakanı Beycan İlyas ile Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Anadolu Ajansı'nın (AA) kuruluşunun 97. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Makedonya Devlet Bakanı İlyas mesajında, 6 Nisan 1920'de Rumeli ve Anadolu'nun giriştiği ulusal ve kutsal savaşa dair doğru haber ve bilgileri hem yurt içine hem de yurt dışına aktarmak amacıyla kurulan AA'nın, dünyanın en iyi haber ajanslarından biri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini kaydetti.

AA'nın, 2015 yılında Makedonya'nın başkenti Üsküp'te başlattığı Makedonca ve Arnavutça yayınla bölgedeki haberlerin de dünyaya aktarılmasında çok önemli rol oynadığını belirten İlyas, "AA, Türkiye ve bölgemizle ilgili haberleri tarafsız, doğru, dürüst ve gerçeğe uygun bir şekilde aktaran ahlaklı haberciliğin güvencesi olmuştur." ifadesini kullandı.

İlyas, AA'nın 97. kuruluş yıl dönümünü tebrik ederek, dünyanın dört bir yanında görev yapan AA çalışanlarını kutladı.

Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Yağcılar da gönderdiği mesajda, AA'nın bir asra yakın tecrübesi ve yeteneğiyle Türkiye ve bölge ülkeleri için büyük bir değer olduğunu vurgulayarak, "Doğru, hızlı ve güvenilir haber, toplumları emin adımlarla geleceğe taşımış, dostlukları güçlendirmiştir." değerlendirmesini yaptı.

AA'nın kuruluşunda üstlendiği misyonu bugünde sürdürmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Yağcılar, kurumun 97. yaşını tebrik ederek, başarılarının sürmesi temennisinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :