Anadolu Ajansı 97 yaşında

Anadolu Ajansı 97 yaşında

Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Olcay:- "Cumhuriyetimizin kuruluşunun zor şartlarında, özveriyle çalışan ve hatta istiklal mücadelemizin kazanılmasında çok büyük özveri gösterip, doğru haberlerle halkımızı kenetleyen, bilgilendiren Anadolu Ajansı aradan g

BRÜKSEL (AA) - Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Mehmet Hakan Olcay ve Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Anadolu Ajansı’nın (AA) 97. yıl dönümünü kutladı.

Büyükelçi Olcay ve Büyükelçi Kaymakcı, Brüksel’de AA'nın 97. kuruluş yıl dönümü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

AA'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasından önce 6 Nisan 1920 tarihinde kurulduğunu anımsatan Olcay, "Anadolu Ajansı’nı 97. yaş gününde canı gönülden tebrik etmek istiyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşunun zor şartlarında, özveriyle çalışan ve hatta istiklal mücadelemizin kazanılmasında çok büyük özveri gösterip, doğru haberlerle halkımızı kenetleyen, bilgilendiren Anadolu Ajansı aradan geçen süre zarfında dünyanın en büyük ajanslarından biri haline gelmiştir." diye konuştu.

Olcay, teknolojik altyapısı, donanımı, bilgili ve deneyimli kadrolarıyla Anadolu Ajansı'nın bugün 11 dilde yayın yaptığına dikkati çekerek, "AA, dünyanın pek çok başkentinde, pek çok merkezinde, Brüksel’de olduğu gibi kendi ofisinde, kendi çalışanlarıyla hizmet vermektedir. 97. yaş gününde daha nice yüzyıllara." ifadelerini kullandı.

Özverili çabaları, gayretleri ve büyükelçiliğe daima verdikleri destekten dolayı AA çalışanlarını canı gönülden kutlayan Olcay, "Nice yaş günlerine" dedi.

- "Her yerde Anadolu Ajansı’nı görmekten gurur duydum"

Büyükelçi Kaymakcı da, "97. yaşında Anadolu Ajansı’nı kutluyorum. Tebrik ediyorum. Gerçekten Türkiye Cumhurtiyeti’nin kuruluşundan önce kurulan ve o günden bugüne her geçen gün genişleyen, büyüyen bir basın hareketi oldu." diye konuştu.

Daha önce Afganistan ve Irak'ta görev yaptığını ve bu ülkelerde AA'nın çalışmalarını gördüğünü anlatan Kaymakcı, şunları söyledi:

"Her yerde Anadolu Ajansı’nı görmekten gurur duydum. Önceki dönemlerde çeşitli uluslararası ajansların haberlerine mahkumduk. Zaman zaman bu haberlerin ne ölçüde objektif olduğunu göremiyorduk. Ama bugün, Anadolu Ajansı dünyanın her yerinde, en ücra köşelerinde 11 dilde yayın yaparak, objektif haberciliği dünyaya yaymaya çalışıyor. Aynı zamanda bu haberciliğe biraz Türkiye perspektifi de katmış oluyor."

Kaymakcı, Anadolu Ajansı'nın aynı zamanda Türkiye’nin Avrupa’daki bir sesi olduğuna dikkati çekerek, "AA, Türkiye’deki haberlerin en kısa zamanda AB ülkelerine, AB kurumlarına aktarılmasında da öncü rol oynuyor. Aynı zamanda AB’nin Anadolu topraklarında, güzel Anadolumuzda en iyi şekilde anlaşılması, en hızlı şekilde izlenmesi için Anadolu Ajansı çok önemli bir köprü görevi görüyor." diye konuştu.

Özellikle son yıllarda Anadolu Ajansı’nın yapmış olduğu atılımlarla, 11 dilde, dünyanın bir çok noktasında haberciliğe yeni bir renk getirdiğini belirten Kaymakcı, haberciliğe Türkiye etkisini getirmesinden dolayı AA'yı tebrik etti, uzun ömürler ve başarılar diledi.

Kaymakcı, dünyanın değişik bölgelerinde ve ülkelerinde birlikte çalışma şansı bulduğu bütün Anadolu Ajansı muhabirlerine en kalbi sevgilerini ve selamlarını göndererek, bütün AA çalışanlarını tebrik etti.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler