Anadolu Ajansı 97 yaşında

Anadolu Ajansı 97 yaşında

Spil Dağı zirvesine çıkan Manisa MAT üyeleri, aldıkları özel çağrı kodu "TC3AA" ile ABD, Kanada ve Yeni Zelanda'nın da aralarında bulunduğu 50 ülkeden kişilerle telsiz bağlantısı kurdu- İHH MAK üyelerinin zirvedeki etkinliğinde ise arama kurtarma faaliyet

MANİSA (AA) - Manisa Telsiz Radyo Amatörleri ve Arama Kurtarma Derneği (MAT) ile İHH Manisa Arama Kurtarma (MAK) üyeleri, Anadolu Ajansı'nın 97. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Spil Dağı zirvesinde etkinlik gerçekleştirdi.

Manisa MAT Başkanı Bahattin Özer, Spil Dağı zirvesindeki etkinlikte yaptığı açıklamada, AA'nın Türkiye'nin önemli, köklü ve başarılı kuruluşlarından biri olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansının kuruluş yıl dönümünü kutlamak için Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne başvurarak "TC3AA" çağrı kodunu aldıklarını anlatan Özer, bu kodla bir ay boyunca yapacakları telsiz görüşmelerinde, AA'nın kuruluş yıl dönümünü tüm dünyaya duyuracaklarını bildirdi.

Amatör telsizcilere yönelik uluslararası yarışmalara katıldıklarına değinen Özer, Manisa'ya davet ettikleri "Team Papa" adlı Türkiye yarış timinin de Spil Dağı'nın 1517 metre yüksekliğinde kurulan istasyondan, bu kodla, Polonya'da düzenlenen "SP Contest"e katıldığını belirtti.

Dernek Başkan Yardımcısı Mehmet Kaya ise "Team Papa"nın desteğiyle tüm dünyaya AA'yı tanıtmaya çalışacaklarını kaydetti.

"Team Papa"da yer alan Yücel Kasap da Polonya'da düzenlenen "SP Contest"e Manisa MAT'a destek amacıyla katıldıklarını söyledi.

Yarışmanın bir gün sürdüğünü dile getiren Kasap, şunları kaydetti:

"Yarışmada bir gecede, çok sayıda Avrupa ülkesi ile ABD, Kanada, Yeni Zelanda'nın da aralarında bulunduğu yaklaşık 50 ülkede 200 ayrı kişiyle konuşma yapıldı. Team Papa üyeleri olarak 30 Nisan'a kadar 'TC3AA' koduyla yarışmalara katılacağız. Nisan sonuna kadar 220 ülkedeki telsizcilerle görüşmeyi hedefliyoruz. Burada amacımız en uzak istasyonlarla görüşmek ve Anadolu Ajansının 97. kuruluş yıl dönümünü tüm dünyaya duyurmak."

- Spil Dağı zirvesine tırmanış

İHH MAK üyeleri de AA'nın kuruluş yıl dönümünü kutlamak amacıyla Spil Dağı zirvesine tırmandı.

İki gün süren tırmanış sonunda zirveye ulaşan katılımcılar, burada AA'nın flamasını açtı.

İHH MAK Başkanı Necmettin Okumuş, Türkiye Cumhuriyeti'nin köklü ve kadim kuruluşu AA'nın 97. yıl dönümünü kutladıklarını belirterek, "Geçtiğimiz yıl da etkinliğimizi düzenlemiştik. Gelecek senelerde de yaparak etkinliği geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

Ekip, arama kurtarma faaliyetlerinde kullanılan, Türk bayrağı ve AA flamasının bulunduğu droneyi, Spil Dağı zirvesinden havalandırarak görüntü aldı.

Zirvede, üzerinde "AA'nın 97. yılı kutlu olsun" yazılı pasta kesildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :