Anadolu Ajansı 96 yaşında

Anadolu Ajansı 96 yaşında

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ve Basın Yayın Enformasyon Konya İl Müdürü Cemil Paslı, Anadolu Ajansının 96. kuruluş yıl dönümünü kutladı

KONYA (AA) - Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ve Basın Yayın Enformasyon Konya İl Müdürü Cemil Paslı, Anadolu Ajansının 96. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, Anadolu Ajansının, milli mücadelenin dünyaya duyurulmasında Türk tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Anadolu Ajansının, belirlediği vizyonla 2023'te dünyanın en büyük beş ajansı olma yolunda hızla ilerlediğini aktaran Öztürk, "Etkin ve güvenilir haber kaynağı konumuyla, farklı dillerde yaptığı yayınlarla Türkiye'nin bölgede merkez ülke olmasına büyük katkı sağlayan Anadolu Ajansı, üstlendiği sorumluluğu başarıyla yerine getirmektedir. Tecrübeli kadrosu, hızlı ve güvenilir haber akışıyla Türk basınının güvenilir haber kaynağı olan Anadolu Ajansı'nın 96. kuruluş yıl dönümü en içten duygularımla kutlar, tüm çalışanlarına başarılar dilerim." ifadelerini kullandı.

Basın Yayın ve Enformasyon Konya İl Müdürü Cemil Paslı da Anadolu Ajansı'nın tarihinin Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihi ile özdeştiğini aktardı.

Anadolu Ajansı'nın, Türk milletinin sesini dünyaya duyurabilmek için kurulduğunu hatırlatan Paslı, aynı zamanda çağdaş bir basın örneği ortaya koyma yolunda atılmış ilk adım olduğunu ifade etti.

Türkiye'de organize habercilik anlayışının yerleşmesinde Anadolu Ajansı'nın etkili olduğunu ifade eden Paslı, şöyle devam etti:

"Bugün gelinen noktada Anadolu Ajansı, Türk dış politikasının, Türkiye'nin sosyal, ekonomik ve günlük yaşantısının tanığı olmakla birlikte, elinde bulundurduğu haber ve fotoğraf arşiviyle de tüm araştırmacılar için birinci elden kaynak niteliğini taşımaktadır. Milletimizin istiklal mücadelesinde göstermiş olduğu üstün hizmetlerin yanı sıra, bağımsızlığımızın kazanılmasında kilit görev üstlenen, Türk basınının gurur tablosu Anadolu Ajansı'nın kuruluşunun 96. kuruluş yıl dönümünü kutlar, kurumun bugünlere gelmesinde emeği geçen tüm çalışanlarını şahsınızda tebrik ederim."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :