Anadolu Ajansı 96 yaşında

Anadolu Ajansı 96 yaşında

Medya-İş Genel Başkanı Eser:"Sadece ülkemizin değil, dünyanın da sayılı haber ajansları arasında yerini alan Anadolu Ajansı, 11 dilde servis ettiği haberlerle uluslararası bir ajans haline gelmiştir"- "Ülkemizde birçok yenilik ve tarafsız haberciliğin önc

ANKARA (AA) - Medya İşçileri Sendikası (Medya-İş) Genel Başkanı Gürsel Eser, sadece ülkenin değil, dünyanın da sayılı haber ajansları arasında yerini alan Anadolu Ajansı'nın (AA), 11 dilde servis ettiği haberlerle uluslararası bir ajans haline geldiğini belirtti.

Eser, Anadolu Ajansı'nın kuruluşunun 96'ncı yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, her geçen gün büyüyerek gelişen, tarafsız ve güvenilir habercilikle kendini ispatlayan AA'nın "bir başarı hikayesinin adı" olduğunu vurguladı.

"96 yıldır aynı ruh ve dinamizmle varlık bulan bu başarı hikayesi, Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarının yüksek öngörüleri ve kararlılıklarıyla yazılmaya başlanırken, bugün çoğu aramızda bulunmayan vefakar binlerce çalışanıyla bugünlere taşınmıştır." değerlendirmesini yapan Gürsel Eser, şunları kaydetti:

"Sadece ülkemizin değil, dünyanın da sayılı haber ajansları arasında yerini alan Anadolu Ajansı, 11 dilde servis ettiği haberlerle uluslararası bir ajans haline gelmiştir. Önceleri Türkiye'nin sesini dünyaya duyuran AA, şimdi ise dünyadaki tüm mazlumların sesini insanlığa duyurma gayesindedir.

Ülkemizde birçok yenilik ve tarafsız haberciliğin öncüsü olan AA, sendikal örgütlenmede de çalışanlarının önündeki tüm engelleri kaldırmıştır. AA'daki sendikal örgütlenme diğer basın kuruluşlarına da örnek olmalıdır.

Medya İşçileri Sendikası olarak, Anadolu Ajansı'nın 96'ncı yılını kutlarken, tüm çalışma arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler