Ampute Milli Futbol Takımı'nın şampiyonluğu

Ampute Milli Futbol Takımı'nın şampiyonluğu

Türkiye Fiziksel Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Kılıç:- "Turnuva boyunca Türk ruhunu sahaya yansıttılar, geriye de düşseler hiç pes etmediler"- "Bu başarı diğer mili takımlarımıza da örnek olsun"

EDİRNE (AA) - EDİRNE (AA) - Türkiye Fiziksel Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Nedim Kılıç, Türkiye Ampute Milli Futbol Takımı’nın Avrupa Şampiyonu olmasının başta engelli camiası olmak üzere tüm ülkeyi sevince boğduğunu söyledi.

Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, azimle ve inançla çalışmanın şampiyonluğu getirdiğini ifade etti.

Şampiyonluğun kazanılmasında emeği geçenleri kutlayan Kılıç, "Takım oyuncularımız istenildiğinde, azimle çalışıldığında neler yapılabileceğini tüm dünyaya gösterdi. Türk'ün gücünü gösterdiler, gururluyuz ve mutluyuz." dedi.

Engelli vatandaşların toplumun bir parçası olduğunu ve ülkeye hizmet için çalıştığını vurgulayan Kılıç, şunları kaydetti:

"Bizim kolumuz, bacağımız, gözümüz ya da başka bir uzvumuz engelli olabilir ancak bizim Allah'a şükür kalbimizde, duygularımızda bir engel yok. Allah'ın bize biçtiği kaderi yaşıyoruz. Bundan dolayı herhangi bir isyanımız yok. Biz de Türkiye'de yaşayan engelliler olarak bu ülkeye hizmet için varız. Biz de toplumun bir parçasıyız. Türkiye Milli Ampute Futbol Takımı'ndaki kardeşlerimizde büyük bir inançla ve imanla şampiyon oldu. Alın terlerinin karşılığını aldı. Tüm camiamızı sevince boğdu. Engelli vatandaşların gücünü gösterdi. Turnuva boyunca Türk ruhunu sahaya yansıttılar, geriye de düşseler hiç pes etmediler. Finalde de İngiltere'yi yenerek Türkiye'ye büyük bir mutluluk yaşattılar. Bu başarı diğer mili takımlarımıza da örnek olsun. Çalışarak ve inanarak her şey başarılabilir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :