Ampute Futbol Milli Takımı'nın Avrupa şampiyonluğu

Ampute Futbol Milli Takımı'nın Avrupa şampiyonluğu

AK Parti Adana Milletvekili Ünüvar:- "Ampute Futbol Takımının başarısından hayata dair dersler çıkarmak gerekiyor. Herhangi bir organınız eksik olduğu zaman, daha çok çalışarak o eksiğinizi giderebilirsiniz. Eksikliğiniz sizi toplumdan dışarıya itmemeli,

TBMM (AA) - COŞKUN ERGÜL - AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Ampute Futbol Milli Takımı'nın başarısından hayata dair dersler çıkarmak gerektiğini belirterek, "Bir tanesi şu: Herhangi bir organınız eksik olduğu zaman, daha çok çalışarak o eksiğinizi giderebilirsiniz. Eksikliğiniz sizi toplumdan dışarıya itmemeli, tam tersine toplumun içerisine girmelisiniz." dedi.

Ünüvar, Ampute Futbol Milli Takımı'nın, İstanbul'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nın final maçında İngiltere'yi 2-1 yenerek şampiyon olmasını AA muhabirine değerlendirdi.

Türkiye'nin uzun yıllardır futbolda takım şampiyonluğunun olmadığını ama Ampute Futbol Milli Takımı'nın bu özlemi dün yaklaşık 42 bin seyircinin önünde giderdiğini belirten Ünüvar, İngiltere'nin finale gelene kadar hiç yenilmediğini ve gol yemediğini, ilk gollerini Türkiye'den yediğini ve ilk mağlubiyetini aldığını ifade etti.

Necdet Ünüvar, "Futbolu hep ayakla oynanan bir spor olarak biliriz ama Ampute Futbol Milli Takımı, futbolun sadece ayakla değil belki ondan daha fazla yürekle oynanan bir spor olduğunu gösterdi. Futbol takımımızdaki coşku, heyecan, ülkeye bir şey katma sevinci ve arzusu beni de adete televizyonun başına mıhladı. Keşke o stadda ben de olabilseydim, onları orada alkışlayabilseydim ama televizyon başında onları sevinç gözyaşları ile izledik." dedi.

Takımdaki her futbolcunun ayrı bir hikayesi olduğunu belirten Ünüvar, bir tanesinin 1997 yılında gazi olduğunu, komutanının onu, "Oğlum, bu ülkeye hizmet etmek sadece gidip sınır boyunda savaşmak değil, sen tek ayağınla da ay yıldızlı formaya hizmet edebilirsin" sözleriyle onu futbola yönlendirdiğini bildirdi. Ünüvar, "Onların hepsinin gözlerinde milli duyguyu, bayrak aşkını, bayrağı en yukarıya taşıma arzusunu gördük." dedi.

AK Parti'li Ünüvar, Ampute Futbol Milli Takımı'nın başarısının, A Milli Futbol Takımı'nın başarısızlığının dönemine denk geldiğini anımsattı.

"(Milli Futbol Takımı oyuncuları Barcelona'da, Milan'da, Fenerbahçe'de, Beşiktaş'ta, Galatasaray'da oynuyor ama milli takımda niye istediğimiz başarı olmuyor) tartışmalarının yaşandığı bir döneme denk gelmiş olması, belki de Ampute Futbol Milli Takımı'mızın bu başarısını daha cilali bir şekilde önümüze getirdi." diyen Ünüvar, ikisini birbirinden ayırt etmek gerektiğine işaret etti.

Ünüvar, "Ampute Futbol Takımı'nın bir yıllık masrafı, A Milli Futbol Takımı'ndaki bir futbolcunun primi kadar değil" yaklaşımının da çok doğru olmadığını söyledi.

- "Milli Takımla Ampute Futbol Takımı'nı mukayese etmeyelim"

Futbolun endüstriyel bir alan olduğunu vurgulayan Ünüvar, şöyle devam etti:

"Futbol sadece 90 dakika ile başlayıp biten bir hadise değil. Geri planda çok büyük ekonomik tablo dönüyor. O ekonominin gereği olarak da futbolcular bir yerden bir yere transfer oluyorlar ve karşılığında bir bedel ve primler alıyorlar. Bu, futbolun geldiği bir nokta. Onların aldığı primle Ampute Futbol Takımı'nın daha mütevazi, sınırlı imkanlarla elde ettiği başarıyı mukayese etmek doğru değil. Ama Ampute Futbol Takımı'nın başarısından hayata dair dersler çıkarmak gerekiyor. Bir tanesi şu: Herhangi bir organınız eksik olduğu zaman, daha çok çalışarak o eksiğinizi giderebilirsiniz. Eksikliğiniz sizi toplumdan dışarıya itmemeli, tam tersine toplumun içerisine girmelisiniz.

Siz o eksikliklerinize rağmen başka birtakım özelliklerinizi geliştirerek daha büyük başarılar elde edebilirsiniz. Ampute Futbol Takımı'mızın futbolcularının çoğunun, karşı ceza sahası içerisinde koltuk değnekleri ile yarım vole attıklarını gördük. Normal futbolcular da bunu yapabilir ama bunu çok çalışarak yapabilir. Sokaktaki bir insan onları görse, 'yüreyemediği, bir ayağı olmadığı ya da engelli olduğu için koltuk değneğini kullanıyor' diyebilir ama biz o futbolcuları gördük. Bazı futbolcular yarım vole ile şut attı. Kendisini 'engelsiz' gibi gören bireylerin de o engelli bireylerden çıkartması gereken dersler var."

Ünüvar, herkesin eksiği olduğunu, ancak o eksiğini çok çalışarak, yüreğini ortaya koyarak, zihnini başka alanlarda yoğunlaştırarak fazlalık haline getirebileceğini belirterek, Ampute Futbol Milli Takımı oyuncularının bacaklarındaki, kalecinin de kolundaki eksikliğini yürekten gelen aşkla, daha fazla şevk ve başarma arzusuyla artıya dönüştürdüğünü gördüğünü, bundan da çok mutlu olduğunu sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :