Amerikan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lublin:

Amerikan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lublin:

"Darbe girişiminden sonra birçok Amerikalı, Türkiye'de demokrasinin korunmuş olmasından dolayı çok mutlu oldu. Yani aynı şey bizde de olsaydı biz de demokrasinin devam etmesinden memnuniyet duyardık"

ADANA (AA) - Amerikan Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. David Lublin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili, "Darbe girişiminden sonra birçok Amerikalı Türkiye'de demokrasinin korunmuş olmasından dolayı mutlu oldu. Yani aynı şey bizde de olsaydı bizde demokrasinin devam etmesinden memnuniyet duyardık." dedi.

Çeşitli programlar için geldiği kentte, ABD'nin Adana Konsolosu Linda Stuart Specht'in konutunda basın mensuplarıyla bir araya gelen Lublin, Türkiye ve Amerika'nın DEAŞ'a karşı savaşta ortak bir menfaatleri olduğunu, bölgedeki istikrar ve güvenliğin arttırılmasının Türkiye için çok önemli olduğunu söyledi.

Lublin, iki ülkenin her zaman aynı fikirde olmasa da çok uzun yıllara dayanan bir müttefikliği ve dostluğu bulunduğunu dile getirdi.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine değinen Lublin, şöyle konuştu:

"Darbe girişiminden sonra birçok Amerikalı demokrasinin korunmuş olmasından dolayı çok mutlu oldu. Yani aynı şey bizde de olsaydı bizde demokrasinin devam etmesinden memnuniyet duyardık. Türkiye hızlı büyüyen güçlü bir ekonomi. Sadece bizim için değil Avrupalılar içinde git gide büyüyen bir ticaret ortağı. Kendi demokrasinizi kendi ülkenizde korumak çok önemli."

ABD'deki seçime yönelik görüşlerini aktararak her iki adayın arasındaki oy farkının az olduğunu kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :