Amerika Diyanet Merkezinde "entelektüel bağımsızlık" paneli

Amerika Diyanet Merkezinde "entelektüel bağımsızlık" paneli

İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şentürk:- "Müslüman dünyanın kendi köklerine yeniden sahip çıkarak yeni bir sosyal bilimler okuması yapması gerekiyor"

WASHINGTON (AA) - İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk, İslam dünyasının kendi köklerinden beslenerek yeni bir sosyal bilimler okuması yapması gerektiğini söyledi.

Amerika Diyanet Merkezi (DCA) ve İbn Haldun Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirilen "Entelektüel Bağımsızlık: Sosyal Bilimler Eğitimini Yeniden Tanımlamak" adlı panele Şentürk'ün yanı sıra aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Burhan Köroğlu ve İslami İlimler Fakültesi öğretim üyesi Dr. Yaşar Çolak katıldı.

DCA'da düzenlenen ve ağırlıklı olarak modern sosyal bilimler eğitiminin ve Müslüman dünyanın bu eğitim ile kendi geleneği arasında nasıl bir köprü kurabileceğinin tartışıldığı panelde Şentürk, "Müslüman dünyanın kendi köklerine yeniden sahip çıkarak yeni bir sosyal bilimler okuması yapması gerektiğini" vurguladı.

- Çolak için veda töreni

Öte yandan 6 yıl boyunca yürüttüğü Amerika Diyanet Merkezinin başkanlık görevi kısa süre önce sona eren ve İbn Haldun Üniversitesine geçen Yaşar Çolak için panelin ardından veda töreni düzenlendi.

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, törende yaptığı konuşmada, Çolak'a teşekkür ederek, "Kendisinin üstün çabası olmasaydı bu eser bu haliyle ortaya çıkamazdı." değerlendirmesinde bulundu.

Çolak'ın DCA dışında ABD genelinde Türk ve Müslüman toplumuyla ilişkiler noktasında da önemli vazifeler ifa ettiğini dile getiren Kılıç, bundan sonraki görevlerinde Çolak'a başarılar diledi.

Daha sonra kürsüye gelen ve duygusal bir konuşma yapan Çolak, DCA'nın temellerinin atılmasından son merhalesine kadar merkezin hikayesini anlattı. "Aziz Türk milletinin büyük katkıları ve devletimizin desteğiyle bu eser ABD'de yaşayan Müslümanlara kazandırıldı." diyen Çolak, bu süre zarfında gösterdiği katkılar için Büyükelçi Kılıç'a ve tüm DCA ekibine ayrı ayrı teşekkür etti.

Veda töreni sonunda DCA Direktörü Fatih Kanca tarafından Çolak'a teşekkür plaketi takdim edilirken, programın ardından panele katılan protokol heyeti ve katılımcılar hatıra fotoğrafı çektirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :