AMATEM danışanları öğrendiklerini sergide buluşturdu

AMATEM danışanları öğrendiklerini sergide buluşturdu

Konya'da Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi AMATEM Kliniği'nde tedavi gören danışanların resim eğitimlerinden ortaya çıkan eserler, görkemli bir sergiyle ziyaretçilerle buluştu. Açılışa sağlık sektöründen önemli isimler katıldı.

Konya'nın önemli sağlık kuruluşlarından biri olan Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi AMATEM Kliniği'nde tedavi gören danışanlar, aldıkları sanat eğitimleri sonucunda ortaya çıkardıkları eserleri sergilemek üzere bir araya geldi. AMATEM Kliniği tarafından düzenlenen etkinlikte, danışanların resim yetenekleriyle elde ettikleri başarılar, bir sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Serginin açılışına, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Mermer, Psikiyatri Kliniği Sorumlu Hekimi Doç Dr. İkbal İnanlı, AMATEM Kliniği Sor. Doç. Dr. Erdinç Çiçek, hizmet başkanları ve Selçuklu Halk Eğitim Müdürlüğü kurs öğretmenleri katıldı. Katılımcılar, danışanların sanat alanındaki gelişimini yakından takip etti.

AMATEM danışanları öğrendiklerini sergide buluşturdu

Serginin açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, AMATEM'in şehir ve bölge adına önemli bir rol üstlendiğini belirterek, "Bağımlılıkla mücadelede başarılı çalışmalara imza atan bu klinik, yeni binasıyla daha da güçlenecek ve modern hizmetler sunmaya devam edecektir" dedi. Koç, bağımlılıkla mücadelenin tüm birimleri ilgilendiren bir süreç olduğunu vurgulayarak, kurumlar arası iş birliğine önem verdiklerini ifade etti.

Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Mermer ise AMATEM'de gerçekleştirilen tedavilerin yüksek başarı oranlarına ulaştığını vurgulayarak, "Bugün burada verilen değerin sonuçlarıyla gurur duyuyoruz. Danışanlarımızın sanata olan ilgisi, tedavilerini tamamladıktan sonra olumlu yönde değişim gösteriyor" şeklinde konuştu.

AMATEM Kliniği Sorumlusu Doç. Dr. Erdinç Çiçek ise danışanların sanata olan ilgilerinin arttıkça yaşamlarında olumlu değişiklikler olduğunu belirterek, "Tedavi gören danışanlarımız, burada edindikleri hobiler sayesinde kötü alışkanlıklardan uzak duruyorlar. Sanat, onlara yeni bir perspektif kazandırıyor" dedi. Serginin, danışanların elde ettiği başarıları ve tedavilerin etkilerini gözler önüne serdiği belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.