Amasya'da ramazan fener alayıyla karşılandı

Amasya'da ramazan fener alayıyla karşılandı

AMASYA (AA) - Amasya Belediyesince düzenlenen ramazan ayı etkinlikleri, fener alayıyla başladı.İstasyon Köprüsü'nden başlayan ve Yavuz Sultan Selim Meydanı'na...

AMASYA (AA) - Amasya Belediyesince düzenlenen ramazan ayı etkinlikleri, fener alayıyla başladı.

İstasyon Köprüsü'nden başlayan ve Yavuz Sultan Selim Meydanı'na kadar mehteran ekibiyle birlikte yapılan fener alayı yürüyüşüne Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Emniyet Müdürü Mehmet Artunay ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Özdemir, Ramazan ayında dayanışma ve yardımlaşmanın doruğa çıktığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Ramazanı böyle coşku içinde karşılamak özellikle çocuklarımıza ramazanı ve orucu böyle güzel hatıralarla hatırlatmak istiyoruz. Bu gelenek Amasya'ya yakışıyor, inşallah bu geleneğimiz devam edecek. Ramazan, Amasya'da büyük bir coşkuyla kutlanacak. Fener alayımıza teşrif ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. 1 ay boyunca gündüzleri oruçlarımızı tutup akşamları teravih namazımızı kılacağız. Namazın ardından Şehzadeler Gezi Yolu'nda çok çeşitli etkinliklerimiz olacak. Hepinizi bekliyoruz."

İl Müftüsü İsmail İpek'in yaptığı duanın ardından "Hoşgeldin ya Şehr-i Ramazan" ateşi yakıldı, havai fişek gösterisi gerçekleştirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :