
Amanos yangını büyümeden söndürüldü
Hatay'ın Dörtyol ilçesi Tekkoz Yaylası'nda çıkan orman yangını, ekiplerin hızlı müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alındı. Yangında can ve mal kaybı yaşanmadı.
Hatay'ın Amanos Dağı eteklerinde çıkan orman yangını, ekiplerin hızlı müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alındı. Yangın, Dörtyol ilçesi Tekkoz Yaylası mevkiinde dün akşam saatlerinde başladı. Yangının fark edilmesinin ardından, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirilerek olay yerine Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
İhbar üzerine kısa sürede olay yerine ulaşan ekipler, yangının büyümesini engelleyerek hızlıca müdahalede bulundu. Yangın, ekiplerin özverili çalışmaları sayesinde kısa sürede kontrol altına alındı. Şu an için soğutma çalışmaları devam ediyor.
Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Keskin, yangın bölgesine giderek çalışmaları yerinde inceledi. Keskin, can ve mal kaybı yaşanmadığını belirterek, "Yangın kontrol altına alınmıştır. Herhangi bir olumsuz durum söz konusu değildir" şeklinde açıklama yaptı.
Yangının çıkış sebebi ve detaylı incelemeler için çalışmalar sürerken, bölgedeki orman ekosisteminin zarar görmemesi için ekipler tüm tedbirleri almış durumda.
Kaynak: