Altının gramı güne yükselişle başladı

Altının gramı güne yükselişle başladı

Gram altın 159,3 lira, çeyrek altın 261 lira, Cumhuriyet altını 1.065 liradan işlem görüyor

Altının gram fiyatı, yılın ilk işlem gününe yükselişle başlamasının ardından 159,3 lira seviyesinde dengelendi.

Cuma günü alış ağırlıklı bir seyir izleyen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 1,02 yükselişle 158,80 liradan tamamladı.

Gram altın, yılın ilk işlem gününe de yükselişle başlamasının ardından saat 10.05 itibarıyla yüzde 0,3 değer kazancıyla 159,3 liradan işlem görürken, Kapalıçarşı'da çeyrek altın 261 lira, Cumhuriyet altını 1.065 liradan satılıyor.

Küresel piyasalarda altının ons fiyatı ise son dönemdeki yukarı yönlü seyrine devam ederek 1.310,35 dolar ile 3 ayın en yüksek seviyesini görmesinin ardından 1.309,7 dolar seviyesinde dengelendi.

AA Finans Analisti İslam Memiş, altın fiyatlarının yeni yılın ilk işlem gününe yükselişle başladığını belirterek, bu yükselişte İran'daki protestoların etkisinin olduğunu kaydetti.

Jeopolitik risklerdeki artışlar nedeniyle altının güvenli liman olarak tercih edildiğine dikkati çeken Memiş, "Bu hafta önemli gelişmelerin yaşanacak. Çarşamba ABD Merkez Bankasının (Fed) aralık ayı toplantı tutanakları açıklanacak. Tutanaklarda Fed'in 2018 hedefini ve faiz kararlarının ne yönde gelişeceğini belirlemiş olacağız. Cuma ise Avro Bölgesi'nde enflasyon ile ABD'de tarım dışı istihdam verilerini takip edeceğiz." diye konuştu.

Memiş, altının ons fiyatında 1.290-1.310 dolar bandının takip edileceğini ve yükselişlerin kalıcı olmayabileceğini ifade ederek, altının gram fiyatında ise 160 liranın direnç konumunda olduğunu dile getirdi.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :