Altındağ'da 5 parkın açılışı yapıldı

Altındağ'da 5 parkın açılışı yapıldı

Altındağ Belediyesince yapımı tamamlanan ve şehit isimlerinin verildiği 5 parkın açılışı yapıldı

ANKARA (AA) - Altındağ Belediyesince yapımı tamamlanan ve şehit isimlerinin verildiği 5 parkın açılışı yapıldı.

Parkların açılışı dolayısıyla Altındağ Feridun Çelik Mahallesi'nde tören düzenlendi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, canlarını vatan için feda eden şehitlerin hatıralarının açılışı yapılan parklarda yaşayacağını belirterek, "Onların emanetine layık olmak için bu vatana sahip çıkmalıyız. Bu vatanı güzelleştirmeli ve yükseltmeliyiz, çok daha ileri seviyelere taşımalıyız." dedi.

Altındağ'da son 15 yıl içinde ciddi bir dönüşüm yaşandığına dikkati çeken Yılmaz, ilçedeki gelişimin Türkiye'nin nereden nereye geldiğinin güzel bir örneği olduğunu söyledi.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki de parkların, spor tesislerinin, sosyal tesisler ve gençlik merkezilerinin yeni yetişen nesiller için büyük önem taşıdığını vurgulayarak, "Gençler vatanına, milletine ve memleketine faydalı insanlar olsun diye bu tesisleri yapıyoruz." dedi.

İlçedeki gecekondu bölgelerini 50 yıl sonrasını düşünerek dönüştürdüklerini dile getiren Tiryaki, bunun için dönüştürdükleri bölgelere okullar, sosyal tesisler, parklar ve yeşil alanlar yaptıklarını ifade etti.

Törende, Feridun Çelik Mahallesi'ndeki Şehit Uzman Çavuş Yavuz Bayram, Beşikkaya Mahallesi'ndeki Şehit Emniyet Amiri Zafer Kurt, Karapürçek Mahallesi'ndeki Şehit Piyade Onbaşı Harun Aydın, Ulubey Mahallesi'ndeki Şehit Piyade Uzman Çavuş Savaş Batu ve Şehit Jandarma Er Eyüp Öksüz Parkı'nın açılışı yapıldı.

Törenin sonunda, parklara isimleri verilen şehitlerin yakınlarına hediyeler takdim edildi. Törene AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan da katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :