Altın almak için doğru zaman mı? Daha önce olacakları bilen isimden altın tavsiye

Altın almak için doğru zaman mı? Daha önce olacakları bilen isimden altın tavsiye

Geçtiğimiz haftalarda 1065 liraya çıkan gram altın ani düşüşle 600 liranın altını görmüş ve yatırımcısını üzmüştü. Birkaç gündür dolardaki hareketlilik altın fiyatlarına da yansıdı ve altın yeniden yükselişe geçti.

Dün dolar kuru ve altının ons fiyatındaki yükselişe paralel altın fiyatları da değer kazandı. Gram altın 750 lirayı aştı.

Dolar da yeniden 13 liranın üstüne çıkınca yatırımcı fiyatlardaki tırmanışın kalıcı olup olmayacağını sorgulamaya başladı.

Para ve piyasa uzmanı İslam Memiş'ten altın ve dolar yatırımcılarına tavsiyeler geldi.

30 Aralık altın fiyatları saat 09.30 itibari ile yükselişte... Gram altın 750 lirayı aştı çeyrek altın ise 1.300 liradan alıcı buluyor.

30 ARALIK ALTIN FİYATLARI

  • Gram: 765,27
  • Çeyrek: 1.311,00
  • Yarım: 2.622,00
  • Cumhuriyet: 5.224,00

CREDİT SUİSSE 2022 ALTIN TAHMİNİNİ AÇIKLADI

Credit Suisse değerli metaller analisti Fahad Tarıq, Fed'in 2022 yılında faiz oranlarını artırmaya hazırlanmasına rağmen kısa vadede altın fiyatları için iyimser olmaya devam ettiklerini söyledi.

Business Insider'da yer alan habere göre 2022 yılında altında ortalama fiyatın 1850 dolar/ons civarında oluşmasını beklediklerini ifade eden Tarıq, altın fiyatının uzun vadede ise pandemi öncesi seviyelerinde üzerinde kalamayacağını öngördüklerini belirtti.

DAHA ÖNCE OLACAKLARI BİLEN İSLAM MEMİŞ ALTIN FİYATLARI İÇİN NE DİYOR?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yatırımcıya önemli mesajlar verdi ve zarar etmemenin yolunu açıkladı. Memiş şunları söyledi:

-Sert düşüşlerden sonra yüzde 50 alım tavsiyesine uyan arkadaşları kutlarım. Bugüne baktığımız zaman 730-750 bant aralığında işlem gerçekleştiren bir gram altın var. Düşüşler kalıcı olmayacak diye tahmin ediyorum.

Düşecek mi, çıkacak mı? Bu düşünce ile yola devam edenler, yatırım yapanlar zarar edecek. Son kez açıklayacağım dileyen dilediği gibi yoluna devam eder.

Ama şunu unutmayın bu uygulamayı yapmazsanız zarar etmeye mahkum olacaksınız. Bu söyleyeceklerimi uygulayanlar şanslılardır.

Arkadaşlar bu altın dolar paritesi şudur. Bugün elinizde 57 bin 900 dolar var. Bir kilogram altın alıyorsunuz. Elinizde 1 kilogram altın var bunu 57 bin 900 dolara bozduruyorsunuz.

Yani dolarımı TL'ye çevirdim altın alacağım altınımı TL'ye çevirdim dolar alacağım işlemi değil direk altın-dolar paritesi işlemi. Açıkta kalmamak için bunu yapmak zorundasınız.

"BUNU YAPAN ZARAR ETMEZ"

Altının onsu dolarla hesaplanıyor. Dolarını satarsın altın alırsın altınını satarsın dolar alırsın bu işlemi yapanlar zarar etmiyor.

Dolar yükseldiği zaman gram altın yükseliyor dolar düştüğü zaman gram altın düşüyor. Anladınız mı formülü bu kadar.

İNTERNETHABER

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.