Altay, "Gençlikten Aldığımız Enerji Ülkemizi Daha İleri Götürüyor"

Altay, "Gençlikten Aldığımız Enerji Ülkemizi Daha İleri Götürüyor"

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV) ait Mümine Hatun Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdunu ziyaret etti.

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'na (TÜRGEV) ait Mümine Hatun Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdunu ziyaret etti.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'na (TÜRGEV) ait Mümine Hatun Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu tarafından düzenlenen deneyim paylaşımı programının konuğu oldu. Mümine Hatun Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda gerçekleşen programda Başkan Altay, yurtta kalan öğrencilere okul, iş ve aile hayatına ilişkin deneyim ve tespitlerini aktardı.

Konya'da geçireceğiniz 4 yılda bu şehrin tarihini ve Selçuklu Medeniyetini araştırın diyen Başkan Altay, "Konya bir Selçuklu başkenti. Sultan Alparslan 1071'de Anadolu'nun kapılarını açmış ve burayı Müslüman-Türk yurdu haline getirmiş. Bu medeniyet, belki Moğol baskısıyla tarih sahnesinden erken ayrılmış ama ecdadımız sadece ülkeleri fethetmemiş aslında bir medeniyet tasavvuru ortaya koymuş. Bugünlerde konuştuğumuz; insanların birlikte yaşaması, ayrılıklardan çok birlikteliklerin yaşandığı bir medeniyeti ecdadımız o günlerde yaşatmış. Bu kadar güvenlik endişesi varken, İnce Minareli Medrese gibi bir üniversiteyi, Alaaddin Camisini inşa etmişler, Karatay Medresesini, Şifahaneleri inşa etmiş, bir taraftan da Anadolu'nun bir Müslüman yurdu olması için gayret göstermişler. Anadolu denince hemen akla gelen Hz. Mevlana, Pir Sultan Abdal, Yunus Emre, Hacı Bektaşi Veli gibi bütün önemli düşünürler Selçuklu döneminde yetişmiş insanlar. Konya'da çok fazla sayıda Selçuklu eseri var. Konya, 1096'dan 1308'e kadar Anadolu Selçuklularına başkentlik yapmış bir şehir. İnce Minareli Medrese'nin, Karatay Medresesinin önünden geçerken bu medeniyeti düşünün, İplikçi, Alaaddin Camilerinin havasını teneffüs edin. 800 yıl önce insanların nasıl bir medeniyet kurmak için yola çıktıklarını hayal edin ve onların torunları olduğumuzu düşünün. Aslında üzerimizde nasıl bir sorumluluk olduğunun farkında olmamız lazım" dedi.

"Eksiklerimizi değil fazlalıklarımızı görmeliyiz"

Ülke olarak son 10 yılda inanılmaz bir gayret gösterildiğini ifade eden başkan Altay, "Nasıl bir güreşçinin, bir boksörün ligi yükseldikçe rakipleri de güçlenir şuanda bizim durumumuzda o. Her yaşanan olay bir öncekinden daha kuvvetli oluyor, bundan daha fazlası olamaz diyoruz ama 15 Temmuz akşamı gördük ki bundan daha fazlası da oluyormuş. Aslında önemli olan vatanını milletini seven insan yetiştirebilmek olduğunu gördük. Hatta eleştirdiğimiz insanlarla aslında aynı yere baktığımızı, kurşunların önüne birlikte gidebildiğimizi gördük. Belki kılık, kıyafetinden dolayı ötekileştirdiğimiz, konuşmasından, yaşam şeklinden dolayı eleştirdiğimiz insanlarla aslında ne kadar yakın olduğumuzu ve ne kadar da çok şey yapmamız gerektiğini, özellikle gençlik konusunda tekrar kendimizi çek etmemiz gerektiğini gördük. Hiç kimse birilerine emanet edecek kadar değersiz değil. Mutlaka herkese sahip çıkmamız gerekiyor, öncelikle sizin kendinize sahip çıkmanız gerekiyor. Bu okuduğunuz okullardan da önemli. Çünkü biz son 10 yılda petrol bulmadık, elmas madenleri keşfetmedik. Gençlikten aldığımız enerjiyle, ülkenin oluşturduğu sinerjiyle dünyada bir yere geldik. Bölge coğrafyasını görüyorsunuz. İran'da, Irak'ta, Libya'da, Mısır'da yaşananlar, nerede Müslüman bir topluluk varsa şuanda sıkıntı içinde. Biz bunu düzeltmek için çaba sarf ediyoruz ama bizim daha güçlü olmamız için sizlere ihtiyacımız var. Özellikle hanımlara ihtiyacımız var. Burada aldığınız kişisel gelişim eğitimlerini görünce çok mutlu oldum. Çünkü sadece okul okumak, derslerle ilgilenmek yetmiyor aynı zamanda hayatı da öğrenmek gerekiyor. Çünkü bir sonraki nesli size emanet edeceğiz ve o nesil inşallah ümmetin kurtuluşu için çaba sarf edecek. Memleketimizin geldiği nokta bizi adım adım oraya götürüyor. Bunun için eksiklerimizi değil fazlalıklarımızı görmeliyiz" şeklinde konuştu.

"Vakıf insanı olmamız gerekiyor"

Başkan Altay, "Okul başarılarınız önemli ama başarılı olmak için bir sosyal çevreye ihtiyacınız var. O çevre size birçok kapıyı açacaktır, birçok imkan sunacaktır. Anadolu'nun farklı yerlerinden geliyorsunuz ve bir arada 4 yıl geçiriyorsunuz. Lütfen dostluklarınızı farklılıklar üzerine değil birliktelikler üzerine kurun. Hiç kimse sizin gibi olmak zorunda değil, birbirinizi ötekileştirmeyin, birbirinize sahip çıkın, güzel dostluklar kurun. Hepimizin vakıf insanı olmaya ihtiyacı var. Bu memleketin fedakarlık yapan insanlara ihtiyacı var. Ev hayatınızda, iş hayatınızda mutlaka diğer insanlara faydalı olmak için gayret gösterin. Bu fedakarlıklar olmasa çok güzel fiziki imkanlara sahip TÜRGEV yurtları olmazdı. Bundan 10 yıl önce bu imkanlar hayal bile değildi. 10 yıl sonrada şimdi hayal ettiklerimizin gerçek olması için sizin gayretinize ihtiyacımız var. Sizler ülkemizin yetişmiş insanlarısınız, memleketimize faydalı olmak için çok gayret göstereceğinize inancımız tam. Buradaki imkanları iyi kullanın. Her hafta farklı konularda seminerler, eğitimler oluyor. Bu işler bir vakıf mantığıyla yürütülüyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hepimizin tek bir hedefi ve amacı var, sizin daha iyi yetişmeniz. Daha iyi bir geleceğe ülkemizi hazırlamaya çalışıyoruz. Bu imkanlar dünyanın pek çok ülkesinde mevcut değil. Madem bu kadar imkana sahibiz, bunun karşılığını görmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Başkan Altay, ayrıca öğrencilere kendilerini geliştirmeleri, güzel sanatlarla ilgilenmelerini, bir veya birden fazla yabancı dil öğrenmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu. Davete olan katılımlarından dolayı Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a teşekkür eden TÜRGEV Mümine Hatun Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu Müdiresi Ayşegül Altuntaş, günün anısına Başkan Altay'a adına dikilen fidanın belgesini takdim etti.

Etiketler :