Altan kardeşlerin FETÖ soruşturması

Altan kardeşlerin FETÖ soruşturması

Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Ahmet Altan:- "Mehmet Altan'ın bugün tutuklanması, 15 Temmuz'la ilgili soruşturmanın tamamen yolundan saptırılması, esas soruşturulması gerekenlere giden yolun kesilmesidir"

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Ahmet Altan, Mehmet Altan'ın tutuklanmasının "15 Temmuz'la ilgili soruşturmanın yolundan saptırılması" anlamına geldiğini öne sürdü.

Çağlayan Adliyesi'nden çıkışında gazetecilere açıklama yapan Ahmet Altan, darbenin ne olduğunu bilmeyen, bir tek cümle ile bir tek konuşmada darbeyle ilişki kurmaya açık bir hukuk sistemiyle bu ülkenin çok zor günler yaşayacağını savundu.

"Mehmet Altan'nın bugün tutuklanması, 15 Temmuz ile ilgili soruşturmanın tamamen yolundan saptırılması, esas soruşturulması gerekenlere giden yolun kesilmesidir. Başka hiçbir anlamı yoktur." diyen Altan, kendilerini profesör, 30 yıllık yazar, hayatı boyunca darbelere karşı çıkmış, demokrasiye sahip çıkmış adamlar olarak niteledi.

Yöneticileri de eleştiren Altan, "Bu hukuk sistemiyle, bu tür suçlamalarla, siyasi iktidara yönelik eleştiriyi darbecilik olarak nitelemekle varılabilecek hiçbir yer yoktur. Bugün bu tutuklama, 15 Temmuz ile ilgili ciddi her türlü soruşturmanın önünü kesiyor. Bilmediğimiz bir güç, bu darbenin nasıl olduğunun soruşturulmasına engel oluyor." diye konuştu.

Altan, bugünden itibaren bu soruşturmanın Türkiye'de ve dünyada ciddiye alınmayacağını iddia ederek, "Sormamız gerek, kim ve neden 15 Temmuz'u yapanların sonuna kadar araştırılmasını engellemek istiyor ve bunu aydınların üzerine sevk ederek yolundan saptırmak istiyor. Bu darbenin siyasi sorumlularının ortaya çıkmasını istemiyorlar. Bunun için de Mehmet Altan'ı tutukluyorlar." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :