Alp Havacılık'tan 78 milyon dolarlık anlaşma

Alp Havacılık'tan 78 milyon dolarlık anlaşma

Alp Havacılık ile ABD merkezli Honeywell arasında 78 milyon dolarlık anlaşma imzalandı

PHOENIX (AA) - Alp Havacılık ile ABD merkezli uzay-havacılık sistemlerinin üreticisi Honeywell arasında 78 milyon dolarlık anlaşma imzalandı.

Honeywell'in satış sonrası ürün ve hizmetlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Tom Hart, Phoenix kentinde düzenlenen Uluslararası Medya Günü etkinliğinde, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alp Havacılık ile anlaşma imzaladıklarını söyledi.

Hart, Honeywell'in Türkiye'de Aselsan, TAI ve Roketsan gibi savunma sanayisinde faaliyet gösteren şirketlerle ortak çalıştığını anlattı.

Türkiye'nin projelerine ortak olmak istediklerini dile getiren Hart, "Türkiye bizim için yüksek büyüme potansiyeli bulunan bir ülke" dedi.

AA muhabirinin Alp Havacılık yetkililerinden aldığı bilgiye göre Honeywell ile yapılan anlaşma 10 yıllık süreyi kapsıyor. Alp Havacılık 10 yıl boyunca F-35, F-18 askeri uçak programları ve Boeing 737 ve A380 ticari uçak programları kapsamında tekerlek ve fren sistemleri için bazı parçaların üretimini gerçekleştirecek.

Alp Havacılık 1998 yılından bu yana, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinde havacılık ve uzay sanayisine yönelik motor komponentleri ve sistemleri, helikopter dinamik bileşenleri, sürücü şaftları, uçuş kontrol ve diğer uçuş emniyetli kritik parçaları ve iniş takımları üretiyor.

Şirket, yüksek katma değerli, yüksek bilgi ve teknoloji içeren ürün yapısı ile ABD, Fransa, Kanada gibi gelişmiş pazarlara ihracat gerçekleştiriyor.

Şirketin uzun dönemli anlaşmalara bağlı toplam iş hacmi geçen yıl itibarıyla yaklaşık 7 milyar doları buluyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :