Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği önünde protesto

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği önünde protesto

Diriliş Başkanları Derneği üyeleri, terör örgütüne destek verdiği gerekçesiyle Almanya'yı protesto etti

ANKARA (AA) - Diriliş Başkanları Derneği üyelerince, bölücü terör örgütüne destek verdiği gerekçesiyle Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği önüne silah çelenk bırakıldı.

Ankara, Kastamonu, Amasya ve Sakarya gibi illerden gelen dernek üyeleri, Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği önünde toplandı.

Elçilik önüne siyah çelenk bırakan grup adına açıklama yapan Diriliş Başkanları Derneği Ankara İl Başkan Yardımcısı Emine Yıldız, Almanya'nın Türkiye'deki bölücü terör örgütüne destek veren tutumlar içinde olduğunu öne sürdü.

Yıldız, "Hiçbir zaman sırtımızı dönmediğimiz, her konuda yardımcı olduğumuz Alman hükümeti ve halkından, şu an gördüğümüz tavır nankörlük boyutundadır. Uzun yıllar boyunca dost olan iki milletin, bugün karşı karşıya kaldığı durum, biraz buruk ve acı bir hal almıştır." dedi.

İki milyon Türk vatandaşının yaşadığı Almanya'nın, terörle mücadele konusunda Türkiye'nin yanında olması gerektiğine dikkati çeken Yıldız, Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki kararlılığını vurguladı.

Yıldız, "Bu millet artık uyandı ve dirilişe geçti. Senelerce uyguladığınız politika, önemini yitirdi. Artık şimdi korkun milletimin gazabından, başkomutanımızla bambaşka Türkiye, bambaşka bir irade var artık." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :