Almanya'daki Türkler sığınmacılara kol kanat geriyor

Almanya'daki Türkler sığınmacılara kol kanat geriyor

Köln'de amatör futbol kulübü Anadolu Spor, tesislerinin yanındaki sığınmacı yurdunda yaşayanlara kucak açtı- Sığınmacılar, Almanya'daki Türkler ve Müslümanlar sayesinde acılarının az da olsa hafiflediğini belirtiyor

KÖLN (AA) - Almanya'nın Köln kentindeki Kreisliga amatör futbol liginde mücadele eden Anadolu Spor, ülkeye sığınmacı olarak gelen ailelere kucak açtı.

Anadolu Spor, hafta sonları kendi sahalarında yaptığı maçlara sığınmacı aileleri davet ederek, mangal şölenleri ve çeşitli yardım kampanyaları düzenliyor.

Köln Yabancılar Meclisinin uyum ve spordan sorumlu üyesi Ali Esen, Anadolu Spor'un mangal şölenleri, giyecek ve ihtiyaç kampanyalarıyla her fırsatta sığınmacılar için etkinlik düzenlediğini söyledi.

Son altı aydır haftanın üç gününü sığınmacılarla geçirdiklerini ifade eden Esen, "Biz artık bu kardeşlerimiz ile beraber yaşıyoruz desek yeridir. Zaman zaman yüzler değişiyor. Şu an 160 ailenin yaklaşık 40'ı Afgan. Diğerleri Suriye'den gelenler. 10 aile de Sırbistan'dan gelmiş. Bu kişiler, spor tesislerimizin yanındaki sığınmacı yurdunda barınıyorlar. Her gün iç içeyiz. Bugün mangal şöleni düzenledik, onların mutlu olması bizi de mutlu ediyor." dedi.

Anadolu Spor Başkanı Hüseyin Koçum da son günlerde Halep'te yaşananları insanlık dramı olarak nitelendirip, gerek Türkiye gerekse Avrupa'da yaşayan Türklerin bu insanlara yardım etmeye çalıştığını vurgulayarak, Halep'teki dramın bir an önce son bulmasını temenni ettiklerini belirtti.

- "Savaş olmasa kendi memleketimizde yaşamak daha iyi"

Etkinliğe katılan 15 yaşındaki Afgan sığınmacı Hüseyin Yaveri, ülkelerindeki savaştan dolayı kaçıp buraya geldiklerini, Almanya'da okula gitmek ve çalışmak, gelecekte rahat yaşamak istediğini dile getirdi.

Almanya'ya gelmeden önce bir yıl Türkiye'de yaşayan Yaveri, "Türkler iyi insanlar. Annemle Türkiye'deyken bize yardım ettiler. Allah razı olsun. Burada da iyiliklerini görüyorum, Allah yardımcımız olsun." diye konuştu.

28 yaşındaki Afgan sığınmacı Haşim Mirza ise "Bir yıldır buradayım. Daha önce dört yıl Türkiye'de yaşadım. Buraya gelirken çok zorluklar yaşadık. Aç susuz yürüyerek geldik. Keşke memleketimizde savaş olmasa da orada yaşasak." dedi.

Rukiye Mirza adlı 13 yaşındaki sığınmacı da Almanya'ya gelirken büyük zorluklar yaşadıklarını belirterek, kendilerine her zaman kol kanat geren Türklere teşekkür etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :