Almanya'daki silahlı saldırı

Almanya'daki silahlı saldırı

Hessen eyaletinde silahlı bir kişinin sinema salonuna yaptığı baskın, saldırganın ölü olarak ele geçirilmesi ile son buldu- Saldırıda yaralanın olmadığı kaydedildi

BERLİN (AA) - Almanya'nın Hessen eyaletine bağlı Viernheim kentinde bir sinema salonuna giren silahlı kişi güvenlik güçlerince öldürüldü.

Hessen Eyaleti İçişleri Bakanı Peter Beuth, saldırganın ölü olarak ele geçirildiğini doğruladı. Saldırıda yerel basının ilk verdiği haberlerin aksine yaralanan kimsenin olmadığı belirtildi.

Hessen İçişleri Bakanı Peter Beuth, Eyalet Meclisi’nde yaptığı açıklamada, maskeli ve silahlı bir kişinin sinema salonunun da bulunduğu binaya girdikten sonra 4 el ateş ettiği bilgisinin geldiğini, bunun üzerine polis ekiplerinin olay yerine gittiğini söyledi.

Silahlı kişinin anormal hareket ettiğini ifade eden Beuth, saldırganın özel ekipler tarafından etkisiz hale getirildiğini kaydetti. Beuth, olay yerinde insanların bulunduğunu, bundan dolayı söz konusu kişinin öldürüldüğünü belirtti.

Darmstadt Polisi sözcüsü Bern Hochstadter de olay yerinde bulunan bir sırt çantanın polis ekipleri tarafından kontrol edildiğini ifade etti.

Almanya'nın güneyinde bulunan Vierheim kentinde yerel saat ile 15.00 sıralarında silahlı bir saldırgan, sinema salonunun da bulunduğu komplekse silahlı olarak girmiş ve çok sayıda kişiyi rehin almıştı.

Polis, saldırgana müdahale esnasında kullanılan gazdan etkilenen kişilerin olduğunu ancak saldırgan tarafından yaralanan kimsenin olmadığını bildirdi.

Yerel basının ilk verdiği bilgilerde çok sayıda yaralı olduğu iddia edilmişti.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :