Almanya'daki Ermeni iddialarıyla ilgili tasarı

Almanya'daki Ermeni iddialarıyla ilgili tasarı

AK Parti İstanbul Milletvekili Külünk: - "Almanya gibi dost bir ülkenin parlamentosunda böyle bir yalanın yasalaşması için teklif sunulması dahi bir zavallılık ve acizlik ifadesidir. Bu, Almanya’ya yakışmamaktadır. Bu, Almanya’nın lehine değildir. Türkiye

BERLİN (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarıyla ilgili tasarının Alman Federal Meclis’ten geçmesi durumunda Almanya’nın kaybedeceğini söyledi.

Külünk AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir aklın Almanya’yı tuzağa düşürmek ve İslam dünyası ile ilişkilerini sınırlandırmak istediğini belirtti.

Türkiye ile Alman toplumu arasında her alanda iç içe geçmiş ilişkilerin bulunduğuna işaret eden Külünk, "Alman kız, Türk damat, Türk kız, Alman damat ve bunların çocukları var. Bunun beraberinde Türkiye’nin en önemli ticari partneri Almanya. Almanya için çok önemli bir Türkiye pazarı var. Türkiye’deki yabancı sermayeli firmalar içinde Alman sermayeli firma sayısı çok yüksek. Birden fazla dostluğu stratejik ilişkileri ifade eden ortaklıklar var." şeklinde konuştu.

Bunların yanında Almanya’da 55 yıldan beri milyonlarca Türkün yaşadığını hatırlatan Külünk, "Almanya gibi dost bir ülkenin parlamentosunda böyle bir yalanın yasalaşması için teklif sunulması dahi bir zavallılık ve acizlik ifadesidir. Bu, Almanya’ya yakışmamaktadır. Bu, Almanya’nın lehine değildir. Türkiye’nin kaybedeceği hiç bir şey yoktur. Karar tasarısı Federal Meclis’ten geçerse kaybedecek olan Almanya’dır." dedi.

Almanya’daki birtakım siyasi partileri besleyen fikir temellerini inşa eden vakıflarda nelerin konuşulduğu, bu kararın geçmesi yönünde oluşturulan kamuoyunun farkında olduklarını anlatan Külünk, şöyle devam etti:

"Siz özgürlük temelli bir Avrupa değerler sistemi ifade edeceksiniz, Türkiye’ye gelince basın özgürlüğünü raftan indirmeyeceksiniz. İfade özgürlüğünü raftan indirmeyeceksiniz. Ama bugün bu soykırım yalanına karşı buradaki Türk topluluğunun bazı gazetelere vermiş olduğu ilanları yayınlattırmayacaksınız, yayınlamayacaksınız. Döneceksiniz bize de ifade özgürlüğü diyeceksiniz. Bizim artık bunlara karnımız tok. Bizim dostlarımızdan beklediğimiz nedir. Samimi olmaları."

Burada bir "Erdoğan korkusunun" yaşandığını söyleyen Külünk, "Erdoğan liderliğinde Türkiye’nin geldiği nokta kimyalarını bozdu. Kimyalarını bozduğu için birçok düşüncelerini saklıyorlar. Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde Türkiye’nin küresel ölçekte geldiği nokta, Avrupa kamuoyundaki domine edici etkisi ve Avrupa’daki Türk toplumunun özgüven yükselişi karşısında panikleyen bir Avrupa solu var, panikleyen Avrupa yeşilleri var." dedi.

Külünk, Federal Meclis'in gündeminde yer alan tasarı ile Almanya'daki Türklerin de ve 1 milyon 100 bin Türk seçmenin de görmezden gelindiğini ifade ederek, "Böyle kalmayacak. 4 milyon Türk’e 'gidin buradan' diyorlar. 4 milyon Türk’e 'siz yok hükmündesiniz' diyorlar. 'Vergi veriyorsunuz, siz anlamsızsınız' diyorlar. Seçim vakitlerinde camilerden çıkmayan bazı siyasiler de dahil olmak üzere, o bir 1 milyon 100 bin seçmene 'sizin anlamınız yok' diyorlar." diye konuştu.

Birilerinin Almanya’ya haçlı liderliğini dayatmak istediğini belirten Külünk, yasa tasarısına bakıldığında Ermeniler ve söz konusu coğrafyada bütün Hristiyanlara soykırım yalanını dikte ettiklerini ancak Almanya’nın sağduyusunun buna izin vermeyeceğini temenni ettiğini dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :