Almanya'daki bıçaklı saldırı

Almanya'daki bıçaklı saldırı

Hamburg Eyaleti İçişleri Bakanı Grote:- "Saldırganın psikolojik dengesi yerinde olmadığına ve radikalleştiğine dönük ipuçları var"

BERLİN (AA) – Almanya'nın Hamburg Eyaleti İçişleri Bakanı Andy Grote, dün Hamburg’da bir süpermarkette insanlara bıçakla saldıran kişinin psikolojik dengesinin yerinde olmadığını ve radikalleştiğine yönelik ipuçlarının bulunduğunu söyledi.

Grote, düzenlediği basın toplantısında, 26 yaşındaki saldırganın güvenlik birimlerinde kaydı bulunduğunu ancak tehlikeli olduğuna yönelik somut bir değerlendirme yapılmadığını belirtti. Grote, "Saldırganın psikolojik dengesi yerinde olmadığına ve radikalleştiğine dönük ipuçları var." dedi.

Saldırganın bir örgütle bağlantılı hareket ettiği yönünde bilgiye sahip olunmadığını aktaran Grote, "Tek başına hareket eden psikolojik dengesi yerinde olmayan bir kişi olduğunu varsayıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Grote, saldırganın sınır dışı edilme sürecinde olduğunu vurguladı.

Hamburg Eyaleti Suç Dairesi Başkan Yardımcısı Katrin Hennings ise saldırganın olay öncesi süpermarkette alışveriş yaparak çıktığını ve daha sonra yeniden markete dönüp raftan bıçak alarak insanlara saldırdığını söyledi.

Hamburg Eyaleti Anayasayı Koruma Dairesi Başkanı Torsten Voss da saldırganın kesinlikle Almanya’dan ayrılmak istediğini, geçmişte alkole bağlı sorunu bulunduğunu ve yaşadığı sığınmacı yurdunda sürekli dikkat çektiğini ifade etti.

Voss, 26 yaşındaki zanlının Birleşik Arap Emirliği’nde doğduğunu belirtti.

Saldırganın 2015’te Norveç üzerinden Almanya'ya geldiğini dile getiren Voss, bu kişinin ilk kaydının Dortmund'da yapıldığını ve sonra Hamburg'a gönderildiğini anlattı.

Voss, Hamburg’da iltica başvurusunu verdiğini ancak bunun 2016’da kabul edilmediğini kaydetti.

Güvenlik birimleri, zanlı hakkındaki soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Saldırganın dün Hamburg’un Barmbeck semtindeki bir süpermarkette gerçekleştirdiği bıçaklı saldırıda 1 kişi hayatını kaybetmiş, 6 kişi de yaralanmıştı.

Olayın ardından kaçmaya çalışan saldırganı çevrede bulunan kişiler takip etmiş ve polis gelene kadar alıkoymuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :