Almanya'da Türklere ait AVM kundaklandı

Almanya'da Türklere ait AVM kundaklandı

Molotofkokteylli saldırıya uğrayan alışveriş merkezi yandı- Türkiye'nin Stuttgart Başkonsolosu Akıntı: - "Hangi örgüt ne amaçla yapmış olursa olsun bu, bir nevi terör eylemidir"

HEİLBRONN (AA) - Almanya'nın Heilbronn kentinde Türklere ait içinde market ve seyahat bürosunun da bulunduğu bir alışveriş merkezi, kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından kundaklandı.

"Topkar Center" isimli AVM'ye önceki gece 02.21'de yapılan saldırı sonucu iş yerleri yandı. Yanan iş yerinde yaklaşık 2 milyon avro civarında hasar oluştuğu açıklandı.

Güvenlik kamerası kayıtlarında, bir saldırganın seyahat bürosunun camına molotofkokteyli attığı, çıkan yangının daha sonra diğer iş yerlerine sıçradığı görülüyor.

İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahelesinin ise büyük bir faciayı önlediği ifade edildi.

Alışveriş merkezinin sahibi Fuat Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu bölgede 40 yıldır her kesime hizmet verdiklerini ve hiçbir düşmanlarının olmadığını söyledi.

Polisin olay sonrası detaylı bir inceleme yaptığını dile getiren Topaloğlu, "Şu aşamada saldırıyı kimin yaptığı konusunda tahminde bulunmak yersiz olur. Hep birlikte polisin detaylı incelemesinin sonucunu beklemek zorundayız. Adaletin yerini bulacağına ve suçluların mutlaka ortaya çıkacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

- "Yapanların yanlarına kalmamalı"

Türkiye'nin Stuttgart Başkonsolosu Ahmet Akıntı, kundaklanan alışveriş merkezine giderek, iş yeri sahiplerine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Akıntı, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, saldırının kamu düzenini tehdit eden bir yanı olduğuna işaret ederek, "Hangi örgüt ne amaçla yapmış olursa olsun bu, bir nevi terör eylemidir" dedi.

Zararın çok büyük olduğunu ifade eden Akıntı, "Bir milyon avro binada, bir milyon avro iş yerlerindeki ürünlerde olmak üzere iki milyon avro civarında maddi zarar söz konusu. Bunun gibi olayların da tekrarlanmaması için Alman güvenlik makamlarının fail yada failleri bulup adaletin önüne çıkarmasını istiyoruz. Bunun gibi olayların da tekrarlanmaması için bu eylem yapanların yanına kar kalmamalı" ifadesini kullandı.

Heilbronn polisinden yapılan açıklamada olayın kundaklama sonucu meydana geldiği üzerinde durulduğu ve geniş çaplı araştırıldığı bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler