Almanya'da "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği

Almanya'da "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği

DİTİB Genel Başkanı Aşıkoğlu:- "Ne yazıkki bugün İslam adına hareket ettiğini söyleyen her türlü iman, akıl ve hikmetten uzak terör şebekeleri İslama ve Müslümanlara maalesef zarar vermektedirler"

KÖLN (AA) - Almanya'nın Köln kentinde Diyanet işleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Merkezinde "Kutlu Doğum Haftası" kapsamında düzenlenen etkinlikte birlik ve beraberlik mesajı verildi.

"Gelin Birlik Olalım" adı altında düzenlenen etkinlikte konuşan Berlin Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri ve DİTİB Genel Başkanı Nevzat Yaşar Aşıkoğlu, Peygamberimizin sevgisi etrafında gönülleri birleştirmeyi gaye edinen bu haftanın İslam alemince büyük bir teveccühle kutlandığını ifade etti.

Aşıkoğlu, İslam dini ve İslam ümmetinin bugün tarihinin en zor süreçlerinden birini yaşadığını belirterek, ümmetin ocağına adeta ateşler düştüğünü, fitne ve tefrika ateşi İslam coğrafyasının her tarafını kuşattığını dile getirdi.

Irak, Suriye, Libya, Yemen ve Nijerya ile İslam coğrafyasının diğer bölgelerinde çatışmaların sürdüğünü hatırlatan Aşıkoğlu, "Kendilerini en iyi Müslüman olarak tanıttıklarını düşünen, Allahu Ekber nidalarıyla intihar saldırıları düzenleyen, masum kız çocuklarını kaçıranlar, camileri bombalayanlar, tarihi mekanları tahrip edip şiddet göstermektedirler, insanları katletmektedirler. Bu dehşet ve vahşet devam etmektedir. Ne yazıkki bugün İslam adına hareket ettiğini söyleyen her türlü iman, akıl ve hikmetten uzak terör şebekeleri İslama ve Müslümanlara maalesef zarar vermektedirler" dedi.

DİTİB Genel Başkanı, bu olumsuz gelişmeler yaşanırken diğer taraftan da İslamafobiyi canlandırmak isteyen şer odaklarının İslam dünyasındaki çatışmaları ve yaşanan kargaşayı gerekçe göstererek Müslümanlar aleyhine acımasızca propaganda sürdürdüğünü, bu şerefli dinin korku ve şiddet dini olarak gösterilmeye çalışıldığını ifade etti.

"Bugün yapılması gereken şey tarihten alacağımız ders ve ibretle istikametimizi belirlemektir" diyen Aşıkoğlu, Müslümanların kurduğu Endülüs İslam medeniyetinin 8 asırdır batıyı aydınlattığını, doğuyu aydınlatan Maveraünnehir İslam medeniyetini oluşturduklarını, Afrikayı imar eden İslam medeniyetini oluşturduklarını söyledi.

Aşıkoğlu, günümüzde ise bazı bölgelerde İslam medeniyetlerinin yok olmakla karşı karşıya geldiğini belirterek, bu yurtları huzura kavuşturmanın, dünyada barış ve adaleti temin etmenin yolunun Müslümanların tevhid ve vahdette, rahmet ve merhamette buluşması ve İslam coğrafyasında güven ve barış ortamının tesis edilmesinden geçtiğini dile getirdi.

Leverkusen DİTİB Mimar Sinan Cami Din Görevlisi Hüseyin Demir'in Kuran-ı Kerim'den ayetler okuduğu etkinlikte DİTİB Tasavvuf Musikisi Korosu sahne aldı, çocuklar Hazreti Muhammed sevgisini anlatan şiirler okudu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş ise programın son bölümünde "Hazreti Peygamber, Tevhid ve Vahdet" konulu konferans verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :