Almanya'da iç güvenlik tartışmaları

Almanya'da iç güvenlik tartışmaları

SPD Federal Meclis Grubu Başkanı Oppermann, Almanya'da iltica talepleri reddedilen kişileri kabul etmeyen ülkelere yaptırım uygulanmasını istedi

BERLİN (AA) - Almanya'da hükümet ortağı Sosyal Demokrat Partinin (SPD) Federal Meclis Grubu Başkanı Thomas Oppermann, Almanya'da iltica talepleri reddedilen kişileri kabul etmeyen ülkelere yaptırım uygulanmasını talep etti.

Oppermann, Funke Medya Grubu bünyesindeki gazetelere yaptığı açıklamada, iltica talepleri reddedilenlerin sınır dışı edilmesi işleminin, bu kişilerin gönderileceği ülkelerin pasaport çıkartmaması yüzünden başarısız kalmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere'nin bu ülkelere baskı yapmasını talep eden Oppermann, bu konuda ekonomik yaptırımların da göz önünde bulundurulması gerektiğini kaydetti.

Maiziere de ARD televizyonuna yaptığı açıklamada, Almanya’da "tehlikeli" olarak belirlenen kişilerin sınır dışı edilmesi konusunda Adalet Bakanı Heiko Maas ile görüşeceğini söyledi.

Sınır dışı etme konusunun İçişleri Bakanlığının yalnız yapacağı bir iş olmadığını vurgulayan Maiziere, Kuzey Afrika ülkelerinin Almanya’da iltica talepleri reddedilenleri geri almaya ikna edilmesi sürecine Ekonomi, Dışişleri ve Ekonomik İşbirliği bakanlıklarının da katılması gerektiğini ifade etti.

Alman yetkililer, 19 Aralık'ta başkent Berlin'de Noel pazarına yapılan ve 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırının zanlısı Tunuslu Anis Amri’nin Tunus’un gerekli evrakları göndermediği için sınır dışı edilmediği belirtmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :