Almanya’da aşırı sağcı siyasetçi için dokunulmazlığının kaldırılması talebi

Almanya’da aşırı sağcı siyasetçi için dokunulmazlığının kaldırılması talebi

Dresden savcılığınca Almanya için Alternatif (AfD) Partisi Genel Başkanı Petry'nin yalancı tanıklık ettiği iddiasıyla dokunulmazlığının kaldırılması talep edildi

BERLİN (AA) - Almanya’da aşırı sağcı popülist Almanya için Alternatif (AfD) Partisi'nin Genel Başkanı Frauke Petry hakkında yalancı tanıklıkta bulunduğu gerekçesiyle dokunulmazlığının kaldırılmasının talep edildiği bildirildi.

Dresden Başsavcısı Lorenz Haase, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Saksonya Eyalet Meclisine Petry’nin dokunulmazlığının kaldırılması için başvuruda bulunduğunu belirtti.

Saksonya Eyalet Meclisi Sözcüsü Ivo Klatte de başvurunun geçen hafta kendilerine ulaştığını ifade ederek, ilgili komisyonun bu hafta içinde konuyu ele alacağını, ancak kararın ağustos ayı sonunda verilmesinin beklenebileceğini kaydetti.

Petry'nin AfD'nin 2014'de eyalet meclisi seçimleri öncesinde oluşturduğu milletvekili aday listesine açılan itiraz davasında seçim komisyonuna verdiği ifadede yalancı tanıklık ettiği iddia edilmişti.

Petry, AfD Genel Başkanlığı'nın yanı sıra partisinin Saksonya Eyalet Teşkilatı Başkanlığı'nı ve eyalet meclisi milletvekilliği görevlerini de yürütüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :